DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Veterani smo se prebudili!

Če ste se tudi sami nekoč v otroštvu podili za tisto zguljeno, staro in že poškodovano žogo, potem nas vsekakor morate razumeti kako težko in nestrpno je opazovanje današnjih mladeničev. Nekoč si takšnega igrišča nismo znali niti predstavljati, danes pa se naši vrli mladeniči podijo po urejeni zelenici in ob novih zgrajenih slačilnicah, na prelepem nogometnem igrišču v Cirkulanah.
Vsi, ki ste se kadarkoli ukvarjali s športom, poznate občutek adrenalina v svojem telesu, kadar spremljate športe takšne in drugačne. Občutek Vam govori, da bi se najraje pridružili razigrani skupini na igrišču, pa vendar nimate dovolj poguma, saj živite v spoznanju, da ste starejši in se s »to« mladino nimate kaj kosati. In prav ti občutki so v več pogovorih odločili, da z dobro voljo in zagnanostjo poskusimo ustanoviti sekcijo nogometnih veteranov, pod okriljem športnega društva Cirkulane.
Tako smo se 29. junija sestali na ustanovnem sestanku v prostorih ŠD Cirkulane, kjer se je razvila močna polemika o samih pogojih in delovanju sekcije. Na samem sestanku je bilo prisotnih 20 članov, med katerimi smo določili vodstvo veteranske sekcije ter se seznanili s pravili nogometne zveze. Glede na to, da v MNZ Ptuj obstajata dve veteranski ligi, smo se odločili, da svoje spretnosti in športne ambicije dokažemo v ligi kategorije nad 35 let. Ker se je že dan po našem sestanku bilo potrebno včlaniti v MNZ ligo, si lahko predstavljate kakšno stresno, napeto in s »švicom« prepojeno je bilo ozračje med nami. Po treh urah besednega dvoboja karakternih moških, smo zadevo uspešno izpeljali do konca in se kmalu pričeli kondicijsko pripravljati za prvi uvodni trening, ki je sledil že čez pet dni.
Dnevi so minevali in »dan D« se je z neizmerno hitrostjo približeval. Proti pričakovanju smo se na samem treningu dokazali, da še zmeraj znamo igrati nogomet ter se ob tem imenitno zabavati in nasmejati.
Trenirali smo enkrat tedensko, saj nam zaradi družinskih in službenih obveznosti čas ni več dopuščal. Med vso zabavo na samih treningih je čas hitro minil in že je sledila prva prijateljska tekma v gosteh. In tukaj se pojavi največja polemika, saj nismo vedeli ali bomo sploh imeli dovolj igralcev za sestavo naše ekipe, kajti pred samim klubom smo čakali samo trije aktivni člani. Kljub vsej nervozi smo se odpravili, z vso potrebno opremo, proti gostujočemu igrišču, kjer smo si z veliko mero oddahnili, saj smo zagledali preostali del ekipe. Nogometni dvoboj smo tako pričeli z velikim olajšanjem, a ga na koncu, proti pričakovanju, tudi slavili.    
Po nekaj odigranih prijateljskih tekmah je sledila prva prvenstvena tekma v MNZ Ptuj, kjer smo pridno pričeli z zbiranjem prvih točk. Vreme nam vsekakor ni bilo vedno najbolj naklonjeno, saj nas na dveh tekmah ni bilo dovolj za sestavo polne ekipe.
Med veteranskimi ekipami je bil sklenjen dogovor, da se po končani tekmi gostujočo ekipo pogosti. Na samih pogostitvah smo sklenili nova prijateljstva, izmenjali šaljive dogodke in si dokazali, da še nismo za »staro šaro«. Kljub prvotnemu sodelovanju v veteranski ligi, smo uspešno prebrodili »krst« in nadaljujemo drugi del nogometne sezone v spomladanskih mesecih.
Če ste se ob branju našega članka malce nasmehnili, vam ne moremo zameriti, saj se s takšnim nasmehom, naših začetkov spominjamo tudi mi. Kljub vsem preprekam smo imeli vedno v mislih predvsem druženje in tisto sprostitev, v tem hitrem tempu življenja, ki nam je še zdaleč primanjkuje. Zagotovo bomo veseli vsake družbe, vsakega posameznika, ki bo z nami delil veselje, pa naj bo to igralec ali simpatizer tega svetovnega športa.
Veterani delujemo pod okriljem ŠD Cirkulane, medtem ko si stroške prijetnega druženja krijemo iz lastnih virov. Da bi se ti lastni viri čim bolj kopičili, sledi dogovor, da za vsako dogovorjeno »pozabljivost« prispevamo k delovanju in lažjemu shajanju sekcije. V upanju, da smo koga pa vendarle opogumili k pristopu v našo sekcijo, vas lepo pozdravljamo, vaši veterani.
Simon Milošič

Oglejte si tudi