Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Obnova zvonika v Paradižu je zaključena

V naši občini Cirkulane imamo le malo objektov, ki so zaščiteni in vpisani v seznam spomeniško zaščitenih objektov v Občini Cirkulane. Eden od teh je zidanica v Paradižu, ki je opredeljena kot profana stavbna dediščina (EŠD 25658, Zidanica Paradiž 43).

V Društvu za oživitev gradu Borl smo se odzvali na prošnjo za pomoč lastnice objekta in skupaj s Turističnim društvom Cirkulane organizirali potrebna dela pri zaščiti zvonika. Vsa obnovitvena dela so bila dokončana do junija 2016, ko smo v celoti obnovljen zvonik vrnili na njegovo prvotno mesto. Za izvedbo obnovitvenih del je velikega pomena prispevek številnih sponzorjev in donatorjev, s pomočjo katerih smo tako pred propadom rešili enoto naše kulturne dediščine.

Ob zaključku del vas vabimo na svečano otvoritev obnovljenega zvonika, ki bo na praznični dan Dan državnosti, v soboto, 25. junija 2016 ob 10. uri v Paradižu 43.

Z delom, materialom ali finančnim prispevkom so izvedbo del omogočili: Franc Hameršak iz Bukovec, Franjo Tolič iz Medribnika, Štefan Ban iz Paradiža, Kleparstvo Kokol Martin s Ptuja, Kokol Anton iz Pohorja, LIMPAK d.o.o. iz Cirkulan, Avtoprevozništvo Jure Gorjanc iz Slovenske Bistrice, Jerenec Ivan iz Gruškovca, Igor Štumberger iz Paradiža, Anton Štumberger iz Cirkulan, ADK iz Dolan, Mizarstvo Stanislav Naglič iz Dravč, Zidarstvo Marjan Fuks iz Pristave, GT Gorsko iz Medribnika, Franc Kelc iz Pohorja Mirko Letonja iz Gradišč ter članice in člani Društva za oživitev gradu Borl in Turističnega društva Cirkulane.
Vsem se zahvaljujemo!

Oglejte si tudi