Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Koncert Orkestra slovenske vojske z gostom Omarjem Naberjem

VABLJENI OD BLIZU IN DALEČ NA BOŽIČNI KONCERT ORKESTRA SLOVENSKE VOJSKE Z OMARJEM NABERJEM, KI BO 16.12.2017 OB 19. URI V VEČNAMENSKI TURISTIČNO PRIREDITVENI DVORANI CIRKULANE

Orkester Slovenske vojske

, ki je bil ustanovljen leta 1996, šteje 48 akademsko izobraženih glasbenikov in izvaja vojaško, klasično ter sodobno glasbo domačih in tujih avtorjev. Ob svoji osnovni dejavnosti, izvajanju glasbenih programov na slovesnostih, protokolarnih dogodkih in drugih prireditvah, pripravljajo tudi javne koncerte pod taktirko priznanih slovenskih in tujih vojaških ter civilnih dirigentov. Orkester nastopa v eni od svojih zasedb – bodisi kot véliki koncertni orkester ali pa kot protokolarni orkester, big band, pihalni kvintet, trobilni kvintet, v revijalni ali drugi zasedbi ter s kakovostjo svoje poustvarjalne umetnosti vedno znova ustvari vzdušje dovršenosti dogodkov in visoke omike. Poleg tega orkester sodeluje tudi na številnih humanitarnih koncertih in prireditvah lokalnih skupnosti.Uspešno pot razvoja orkestra, ki se je v dvajsetih letih delovanja izoblikoval v vitalen, profesionalen in zagnan ansambel, so mojstrsko oblikovali dirigenti njegovih različnih zasedb. Kot zunanji sodelavec je v delo orkestra svoje znanje in bogate izkušnje vtkal tudi skladatelj in dirigent Jože Privšek. Poleg tega so z Orkestrom Slovenske vojske, ki ima povprečno 160 nastopov na leto, radi sodelovali tudi mnogi drugi znameniti dirigenti ter številni vrhunski solisti iz domovine in tujine. Poseben dokaz njegove visoke kakovosti so tudi redna vabila na koncerte in festivale vojaških orkestrov v različne konce Evrope, kjer nastopa kot spoštovanja vreden ambasador slovenske kulture. 
Za svoje vrhunsko delo je Orkester Slovenske vojske leta 1997 prejel bronasto, leta 2008 pa zlato medaljo Slovenske vojske.
Nastop Orkestra slovenske vojske v Cirkulanah, ki bo 16. decembra, ob 19. uri v Večnamenski turistično prireditveni dvorani Cirkulane, bo popestril tudi Omar Naber.

Omar Naber je slovenski pevec in tekstopisec, ki se že od 16. leta aktivno ukvarja z glasbo. Širšo medijsko prepoznavnost je dosegel konec leta 2004 z zmago na Bitki talentov v oddaji Spet Doma, ki jo je vodil Mario Galunič. To mu je omogočilo vstop na predizbor tekmovanja "EMA", kjer je zmagal in istega leta zastopal Slovenijo na izboru za Pesem Evrovizije v Kijevu v Ukrajini z avtorsko skladbo Stop in v polfinalu dosegel 11. mesto, kar je najvišja uvrstitev za slovenskega moškega izvajalca doslej. Istega leta je izdal svoj avtorski prvenec, album s preprostim naslovom ’Omar’, s katerega je nanizal kar sedem hitov, katerih večinski avtor je sam. Plošča je bila odlična odskočna deska za nadaljnjo glasbeno pot. 
Leta 2005 je bil najbolj predvajan avtor v Sloveniji. Kot izvajalec je bil leta 2006 nominiran za Viktorja skupaj s Siddharto in Neisho. Leta 2006 je posnel in izdal tudi debitantsko avtorsko ploščo na področju Srbije pod okriljem založbe Mascom. Tretjo avtorsko ploščo, imenovano Kareem, je izdal leta 2007. Vsebuje 15 avtorskih skladb. Leta 2014 je izdal svojo četrto avtorsko ploščo, hkrati v Sloveniji in Angliji. Slovenska različica se imenuje ’Na glavo’, angleška pa ’No Helmet’. 
Do sedaj je zabeležil veliko nastopov tudi izven meja Slovenije; na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, v Srbiji, Italiji, Avstriji, v Ukrajini, Španiji, na Slovaškem, Veliki Britaniji in Irski.
Po 12 letih je Omar letos spet zastopal Slovenijo na tekmovanju za pesem Evrovizije 2017, s skladbo "Na moji poti" (On My Way), a se mu tudi tokrat ni uspelo uvrstiti v finale.

Vljudno vabljeni od blizu in daleč, da se skupaj poveselimo ob veseli prireditvi ob 10. obletnici Občine Cirkulane! Vstop je prost.

Oglejte si tudi