Logo MojaObčina.si
JUTRI
2°C
4°C
SOB.
3°C
2°C
Oceni objavo

Projekt Evropa za državljane - TREND

Občina Sračinec, Občina Židan iz Madžarske, Občina Čapljina iz Bosne in Hercegovine in Občina Cirkulane so partnerice v projektu Evropa za državljane - TREND. Projekt je bil izveden v sklopu tridnevnih aktivnosti od 28. do 30. septembra letos v Občini Sračinec, kjer so izvedli delavnice, okrogle mize, predstavitve o poudarjanju prostovoljstva kot enega od temeljev civilne družbe, ki ga spodbuja Evropska unija in se nanaša na aktivno udeležbo državljanov v skupnosti, gradi občutek solidarnosti in ščiti ranljive skupine pred ekonomsko, socialno in politično izključenostjo. 

Občine, partnerice v tem projektu so sklenile, da si bodo še posebej prizadevale za oblikovanje nacionalnega prostovoljskega portala, vztrajale pri prostovoljstvu kot obvezni praksi v izobraževanju in dejavno prispevale k razvoju prihodnjih nacionalnih strateških dokumentov o prostovoljstvu. Poleg tega bo sodelovanje preko sporazuma prispevalo k trajnostni komunikaciji pri pripravi skupnih projektov EU.

Projekt Evropa za državljanje je bil izveden v sklopu praznika Svetega Mihaela, ob katerem so se v Občini Sračinec zvrstili različni dogodki. V soboto 30. septembra 2017 se je odvila povorka skozi vas Sračinec od Osnovne šole Sračinec do Kulturnega centra Sračinec kjer je po povorki potekal folklorni festival na katerem so se predstavile različne folklorne skupine in drugi nastopajoči. Kot gostje so nastopili Folklorna skupina kulturnega društva Cirkulane in tamburaši iz Cirkulan ter HKUD Zora Struge-Gorica, Čapljina iz Bosne in Hercegovine.

Leonida Š.

Oglejte si tudi