DANES
25°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko na prvem delovnem obisku v Celju

Ministrica dr. Asta Vrečko je danes na prvem delovnem obisku v Celju. Z županom Bojanom Šrotom, ki jo je sprejel na Mestni občini Celje, se je pogovarjala o nekaterih pomembnih celjskih kulturno-zgodovinskih objektih in možnostih sofinanciranja njihove obnove. 
V Celju imamo veliko zgodovine odlično ohranjene in lepo prezentirane, nekatere objekte pa si želimo obnoviti in vanje vdahniti vsebino, vendar sami brez pomoči države in evropskega denarja finančno tako zahtevnih projektov ne moremo izvesti. Tema pogovora so bili  Knežji dvorec Celje, Stara grofija Celje, Fotohiša Pelikan, Slovensko ljudsko gledališče Celje in med drugim tudi urejanje depojev za potrebe celjskih javnih in kulturnih zavodov. 
1/2


Ministrica se je vpisala v knjigo častnih gostov Mestne občine Celje, župan pa ji je podaril knjigo Neskončno potovanje Alme M. Karlin avtorice Barbare Trnovec. Po pogovoru si je ministrica v spremstvu župana ogledala Fotohišo Pelikan, zvečer pa bo govornica na 26. podelitvi Veronikine nagrade.

Oglejte si tudi