Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Otvoritev krožne poti okoli Brezovškega hriba

30. septembra 2016 je bila pred vrtcem v Radni slovesna otvoritev krožne poti okoli Brezovškega hriba.
Na pobudo KS Brezovica in podpore župana je nalogo v delo prevzel markacijski odsek  Planinskega društva Podpeč Preserje. Več težav kot z izvedbo označevanje poti je bilo s pridobivanjem vseh soglasij lastnikov parcel po katerih vodi pot. Po papirni vojni, izdelavi smernih tabel, označevanju poti z markacijami je končno napočil trenutek, da brezovški župan, g. Metod Ropret svečano pričvrsti prvo tablo. Pod budnimi očmi kakih 50 pohodnikov, ob asistenci vodje gospodarskega odseka PD, Franca Mačka in predsednika PD, Marka Goršiča mu je to tudi uspelo. Nato smo pohodniki brez skrbi, da bi se zgubili, odšli na pot. Pot se začne pred vrtcem, je krožna in vodi po Brezovškem hribu na Debeli hrib – Žabco, od koder se spusti in nato dvigne na Strmec in najvišji vrh Debelega hriba, Gradišče. Od tu nas po strmem spustu pripelje do prve postojanke – javke. Za nas »prvopristopnike«  je  bilo na njej dobro poskrbljeno. Na poti smo se ustavili še na »postojanki odprtih vrat« nad Radno, kjer so nas prav tako prijazno sprejeli. Po krajšem spustu do naselja se je naša pot zaključila pri
Balinišču. Ravno so ob njem uredili igrala za otroke, tako da je bil župan ob tej pridobitvi povabljen, da zasadi lipo. Celotno pot se da prehoditi v cca dveh urah, če nam je to preveč pa si jo lahko skrajšamo, kar nam pokažejo vmesne lično oblikovane smerne table.

 

Odprtje poti smo zaključili z družabnim srečanje na balinišču v Radni, kjer se je skuhal res zelo dober pasulj, dobre žene iz Radne pa so poskrbele za pecivo.  Žejni pa tudi nismo bili.

 

Marijan Božeglav

Oglejte si tudi