Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Druženje ob gibanju

Tokratni večer, ki smo ga organizirali v sodelovanju s Krajevno organizacijo Rdečega križa (KORK) Notranje Gorice, je bil namenjen odločitvi o aktivnem in zato bolj zdravem načinu življenja. S svojim znanjem in argumenti nas je k temu motivirala vaditeljica Dunja Gačnik.  

Prihajajoči prazniki bodo spet polni razlogov, da bomo, ko zadnjič v tem letu odbije polnoč, spet sprejemali novoletne zaobljube o tem, kako bomo odslej bolj prijazni do svojega telesa. Kratki dnevi in dolgi večeri so idealni, da zaviti v mehko odejo s toplim kakavom v roki na kavču po televiziji spremljamo aktivnosti drugih. In s tem niti ni nič narobe. Prav nasprotno. Nujno je, da se vsake toliko časa »izklopimo«. A če se takšen izklop dogaja prepogosto oz. traja predolgo, obstaja velika nevarnost, da postane to naš način življenja, ki se slej ko prej odrazi najprej na fizičnem in nekoliko kasneje tudi na psihičnem slabem počutju.

Naše zdravje je prvenstveno odvisno od nas. A za spremembo vzorcev potrebujemo motivacijo. Zanjo je nujna želja po določenemu cilju - lahko gre za izgubo nekaj kilogramov, za oblikovanje telesa, doseganje splošnega psiho-fizičnega zdravja ali pa zgolj za lov za hormoni sreče, ki nas obdarijo z več energije, koncentracije in dobre volje.

Eden od precej učinkovitih načinov, da vztrajamo pri svojih ciljih, je, da si jih zapišemo in sproti beležimo korake, ki smo jih naredili proti temu cilju. A na koncu mora vendarle vsak zase najprej sprejeti odločitev, da bo naredil prvi korak.

Naj vaše tokratne novoletne zaobljube do naslednjega poletja postanejo vaš ponos :-)

 

Zavod Creatus

Oglejte si tudi