Brezovica

DANES
20°C
13°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

Predstava Mamljiva repa v okviru Barjanskega živžava

Vsako leto Vrtci Brezovica organizirajo pestro popoldne, katerega so poimenovali Barjanski živžav. Običajno le to predstavljajo delavnice ter gledališka predstava. Zaradi slabega vremena so delavnice žal odpadle, zato pa so otroci lahko uživali v glasbeno-plesni predstavi z naslovom Mamljiva repa.

Amaterska igralska skupina štirih vzgojiteljic in enega vzgojitelja po imenu KaMiKaBaKa (začetnice njihovih imen), kateri so zaposleni v Vrtcih Brezovica, je pripravila predstavo prirejene ljudske pravljice »Repa velikanka«. Poleg dela z otroki jih druži tudi ljubezen do gledališča. Kot pravijo sami, radi ustvarjajo humorne predstave za otroke kot tudi za odrasle.

Jana Vidovič je pripravila avtorsko glasbo in besedilo, celotno predstavo pa je z melodijo in petjem spremljala v živo. Sama je pred kratkim izdala pesniško zbirko za otroke z naslovom »Velik korak«, ki vključuje dvaindvajset pesmic z notnimi zapisi. Nastopali so Katarina Strain Novak, Mitja Kumer, Katarina Bačar, Barbara Založnik, Katja Kastelic in Manca Zore. Poigrali so se z interpretacijo plesa in izvajanjem avtorske glasbe v živo. Prav to doda predstavi dodaten čar, naredi pa jo še bolj zanimivo zahtevni publiki – vrtčevskim otrokom.

1/15















Predstavo so izvedli 5. junija v dvorani v Notranjih Goricah, zaradi velikega števila otrok pa so jo izvedli v dveh terminih. Navdušili so otroke iz celotne občine. Želeli so dodati posebno sporočilo, katero so si zapomnili tudi otroci: "Sem močna za pet, lačna za deset, ta mamljiva repa mi mora uspet. Saj kdor se bori, ta vse dobi, svet se v njegovo smer zavrti."

Oglejte si tudi