Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Sproščanje ukrepov na področju športa

Vlada je 13. maja izdala novelo Odloka o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, ki prinaša sproščanje ukrepov na področju športa.

Tako od ponedeljka, 18. maja, velja, da se dovoli: prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, izvajanje javnoveljavnih programov usposabljanj za strokovno delo v športu in uporaba športnih objektov in površin za šport v naravi v okviru vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Teden dni kasneje, 23. maja, pa se dovolijo: prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, športna vzgoja otrok in mladine usmerjenih v kakovostni šport, kakovostni in vrhunski šport, šport invalidov, športna rekreacija, šport študentov in šport starejših. Vadba bo lahko za vse potekala tako v notranjih, kot v zunanjih športnih objektih ter površinah za šport v naravi, tudi v šolskih telovadnicah. Odlok dovoljuje stik med udeleženci vadbe in tekmovanj. Nadaljuje pa se lahko tudi z usposabljanji v športu.

Državni sekretar je poudaril, da se bodo vse telovadnice, tudi šolske, odprle s 23. majem. V njih se bodo lahko odvijale vse športne aktivnosti, pri tem pa bo potrebno upoštevati priporočila NIJZ.

Tudi rekreacija na področju moštvenega športa se lahko prične 23. maja.

Oglejte si tudi