Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
23°C
11°C
JUTRI
25°C
9°C
7616

Sproščanje ukrepov na področju športa

Vlada je 13. maja izdala novelo Odloka o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, ki prinaša sproščanje ukrepov na področju športa.

Tako od ponedeljka, 18. maja, velja, da se dovoli: prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, izvajanje javnoveljavnih programov usposabljanj za strokovno delo v športu in uporaba športnih objektov in površin za šport v naravi v okviru vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Teden dni kasneje, 23. maja, pa se dovolijo: prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, športna vzgoja otrok in mladine usmerjenih v kakovostni šport, kakovostni in vrhunski šport, šport invalidov, športna rekreacija, šport študentov in šport starejših. Vadba bo lahko za vse potekala tako v notranjih, kot v zunanjih športnih objektih ter površinah za šport v naravi, tudi v šolskih telovadnicah. Odlok dovoljuje stik med udeleženci vadbe in tekmovanj. Nadaljuje pa se lahko tudi z usposabljanji v športu.

Državni sekretar je poudaril, da se bodo vse telovadnice, tudi šolske, odprle s 23. majem. V njih se bodo lahko odvijale vse športne aktivnosti, pri tem pa bo potrebno upoštevati priporočila NIJZ.

Tudi rekreacija na področju moštvenega športa se lahko prične 23. maja.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi