Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Obvestilo - Pošta Slovenije - Brezkontaktna dostava

Obveščamo vas, da glede na trenutne razmere, ki posledično vplivajo na organizacijo dela, s ponedeljkom, 30. 3. 2020, uvajamo začasno spremembo v dostavi pošiljk. In sicer: 

·         3-krat tedenska dostava se opravlja za vse pisemske pošiljke (razen za nenaslovljeno direktno pošto). Ta vključuje dostavo vseh navadnih in priporočenih pisemskih pošiljk ter pošiljk, ki se vročajo po posebnih zakonih, in poštnih nakaznic ter denarnih nakazil – nakaznice UPN;  

·         2-krat tedenska dostava  se izvaja za nenaslovljeno direktno pošto.  

 

Ostale pošiljke, kot so paketi, mali paketi, pošiljke Hitre pošte, telegrami, dnevni časopisi in tedenske revijepokojninske nakaznice idr., se tudi v prihodnje dostavljajo 5-krat tedensko oziroma po ustaljeni dinamiki.  

 

Vsem poslovnim strankam se zahvaljujemo za potrpežljivost in razumevanje, ki je bilo ključno za sodelovanje v preteklem tednu. Posebna zahvala gre vsem, ki ste dodatno poskrbeli za informiranje in svetovanje svojim kupcem, da v času epidemije v maksimalni meri koristijo načine spletnega plačevanja in s tem pripomorejo k minimiziranju stikov z dostavljavci.

 

V ta namen vam posredujemo napotke in priporočila, ki jih že od razglasitve izrednih razmer komuniciramo preko različnih kanalov komuniciranja, s katerimi svojim kupcem dodatno svetujete varne načine naročanja in prevzemanja nakupov.

 

Varno spletno nakupovanje v obdobju epidemije

V času povečane nevarnosti okužbe s COVID-19 ter ukrepov, ki omejujejo gibanje prebivalstva, se pričakovano krepi nakupovanje preko spleta. Pri Pošti Slovenje smo zaradi lažje in predvsem varne dostave, sprejeli vrsto ukrepov, s katerimi bomo našim zaposlenim in VAŠIM kupcem odvzeli strah pred okužbo, hkrati pa zagotovili nemoteno spletno nakupovanje.

 

Ključni elementi varnega spletnega nakupa (glej shemo zgoraj)

 

Vljudno prosimo tudi za vašo pomoč pri informiranju vaših kupcev glede dogovora in koriščenja brezkontaktne vročitve/dostave paketov bodisi z objavo informacije na vaši spletnih strani ali v obvestilih o naročilu. Za podrobna pojasnila o varnem vročanju pošiljk lahko namreč obiščejo našo spletno stran.

 

Kupci naj sledijo navodilom v nadaljevanju:

  • ob vročitvi se lahko (če in kjer obstaja možnost) dogovorijo, da pismonoša odloži pošiljko na primerno mesto (npr. okenska polica, pred hišo, pred blokom, pri lopi, …) in se tako izognejo fizičnemu kontaktu,
  • zagotovijo priporočeno razdaljo (vsaj 2 m),
  • ko se pismonoša umakne, varno prevzamejo pošiljko. Podpis v tem primeru ni potreben, saj je izvedena brezkontaktna predaja pošiljke.

 

V času koronaviusa smo izjemoma omogočili t.i. brezkontaktni  prevzem odkupnih zneskov (plačilo po povzetju z gotovino ali preko POS terminala), če uporabniki/kupci ne morejo priti na pošto in pismonoša oceni, da bo na spodaj opisan način lahko vročil paket.  V tem primeru priporočamo in prosimo, da sledijo navodilom:

  • Denar v primeru odkupnine (če in kjer obstaja možnost) odložijo na ustrezno mesto (npr. okenska polica, steber ograje...).
  • Umaknejo se na priporočeno razdaljo (2 m), da ga lahko pismonoša prevzame.
  • Če je le možno pripravijo točen znesek, da se izognemo nepotrebnim dodatnim rokovanjem z gotovino.

 

Potrditev prevzema bomo v tem času tudi izvajali brezkontaktno, in sicer bo pismonoša v navzočnosti strank v dostavni dokumentaciji/aplikaciji ustrezno evidentiral prevzem pošiljke. Podpis v tem primeru ni potreben, saj je izvedena brezkontaktna predaja pošiljke.

Ta ukrep je namenjen ranljivim skupinam (starejšim, gibalno oviranim…), ki prevzem pošiljk težko opravijo na izročilnih poštah. 

Še enkrat se vam zahvaljujemo in sporočamo, da bomo storili vse, kar je v naši moči, da ob zaščiti zaposlenih in vaših kupcev, opravljamo dostavo hitro, brezhibno in v okvirih standardov kakovosti prenosa pošiljk. 

Oglejte si tudi