Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
11°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
5552

Novi vozovnici za potovanje z medkrajevnim avtobusnim javnim potniškim prometom in domačim železniškim prometom

Pozdravljeni,

 

v vednost vam posredujem informacijo o tem, da je Ministrstvo za infrastrukturo s 1. julijem uvedlo dve vozovnici, ki potnikom prinašata dodatne ugodnosti pri potovanju z medkrajevnim avtobusnim javnim potniškim prometom in domačim železniškim prometom.

 

  1. Vikend vozovnica za družine in skupine potnikov

Vozovnica bo omogočala družinam oz. skupinam potnikov do 5 oz. do 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok v starosti do 14 let, neomejeno število potovanj z medkrajevnim avtobusom ali z vlakom ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni.

Cena vozovnice bo 15 evrov za skupine do pet oseb in 30 evrov za skupine do 10 oseb.

 

  1. Vikend popust 75 %

Potujoči bodo vse sobote, nedelje in praznike v obdobju od 1.7.2021 do 30. 6. 2022 lahko potovali s 75% popustom na vseh enotnih vozovnicah v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu.

 

Glede na odziv potujoče javnosti se bo ministrstvo odločilo o trajni uvedbi popustov in ugodnosti.

 

Več info na spletni strani MZI: https://www.gov.si/novice/2021-06-30-ministrstvo-za-infrastrukturo-s-1-julijem-uvaja-druzinske-vozovnice/ in avtobusne postaje Ljubljana: https://www.ap-ljubljana.si/s-1-julijem-nove-enotne-druzinske-vikend-vozovnice-in-vikend-vozovnice-s-75-odstotnim-popustom/

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi