Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Nov stacionarni merilnik hitrosti motornih vozil

Skupna občinska uprava Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Vrhnika, Brezovica, Dobrova-Polhov Gradec, Gorenja vas-Poljane, Žiri, Borovnica, Log-Dragomer in Horjul bo odslej poleg že obstoječega stacionarnega merilnika hitrosti uporabljala tudi nov stacionarni merilnik hitrosti motornih vozil, ki se od starejšega razlikuje predvsem v tem, da je bistveno manjši. Ob meritvah bo postavljen na trinožnem stojalu ter tako bolj prilagodljiv pri postavitvi na mestih, kjer ne moremo uporabljati starega merilnika, ki je nameščen v osebnem vozilu. Uporabljati se bo pričel v mesecu maju.

 

Nov samodejni merilnik hitrosti se bo prioritetno uporabljal na krajih, kjer zaradi neprimernih parkirnih mest ne moremo uporabljati starega merilnika, ki je vgrajen v vozilu Fiat Panda. Kraji, kjer bo uporabljen nov samodejni merilnik, so tako predvsem centri naselij, kraji v bližini šol, vrtcev, cerkva ter ostalih objektov, kjer je večje število pešcev in kolesarjev, oziroma kraji, kjer je povečana prisotnost najbolj ranljivih kategorij udeležencev v cestnem prometu.

 

Mesta merjenj bodo izbrana skupaj s predstavniki Svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, predstavniki občin, policisti ter tudi na podlagi predlogov občanov.

 

Predvideva se, da bodo z novim sistemom še bolj učinkovito varovane najbolj ranljive skupine udeležencev v cestnem prometu ter da bo nov radar prispeval k dvigu kvalitete bivanja občanov, saj je hitrost po vseh kazalnikih eden izmed poglavitnih razlogov za hujše prometne nesreče v naseljih.

Gašper Jamnik

Oglejte si tudi