Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

OBČNI ZBOR DU PODPEČ – PRESERJE – 70. LETNICA DU 1952 - 2022

V petek, 22. aprila smo se upokojenci DU Podpeč – Preserje zbrali na Občnem zboru, ki je potekal v dvorani gasilskega doma v Kamniku pod Krimom. Poleg dobre udeležbe članov, so se ga udeležili tudi številni gostje, med njimi župan Metod Ropret, podpredsednik MZU  Lj.  -  OPZDU  Mirko Jarc ter predstavniki sosednjih društev.

Pred uradnim delom Občnega zbora so nam otroci enote vrtca  Preserje pripravili lep in  prisrčen program, Podpeški oktet, pa nam je zapel nekaj pesmi.

Občni zbor je začel predsednik Marjan Suhadolnik s pozdravom vseh prisotnih in predstavitvijo dnevnega reda, po katerem je zbor tudi potekal ter pozval  vse navzoče, da počastimo spomin na  lani preminule člane z enominutnim molkom.

Po izvolitvi delovnega predsedstva, zapisnikarja, verifikacijske komisije in overovateljev zapisnika je predsedujoči  Igor Petrovčič prevzel vodenje zbora. Podano je bilo poročilo verifikacijske komisije, ki je ugotovila sklepčnost zbora. Sledilo je poročilo predsednika društva Marjana Suhadolnika o delu v preteklem letu, poročilo blagajnika in poročilo nadzornega odbora.

Tudi v letu 2021 je bilo zaradi epidemije COVID 19 onemogočeno normalno delovanje društva. Kljub temu nam je uspelo organizirati piknik in dva izleta, vsi dogodki so bili zelo dobro obiskani. Planiranega martinovanja in silvestrovanja nam zaradi poslabšanja epidemičnih razmer ni uspelo realizirati.  V mesecu decembru smo obdarili in obiskali vse starejše člane nad 80 let, tudi tiste, ki so v domovih za starejše.

Sledila  je predstavitev programa dela za leto 2022, ki ga je predstavil predsednik Marjan. Posebej je poudaril, kako pomembno je medsebojno druženje, sodelovanje in povezovanje, ki so zagotovo temelj za dobro delo društva.

Naše društvo v letošnjem letu praznuje 70.  obletnico ustanovitve . Pred podelitvijo priznanj je predsednik zbora,  Igor Petrovčič  predstavil preglednico predsednikov, podpredsednikov in tajnikov od ustanovitve do danes.  V tem času je v društvu delovalo sedem predsednikov. Edina ženska predsednica je bila Vida Šuštaršič, ki je bila predsednica društva polnih 24 let.

Predsednik Marjan je podelil društvena priznanja članom za aktivno in požrtvovalno delo v  društvu, zunanjim sodelavcem  pa priznanje oziroma zahvalo za sodelovanje.  Vsi člani,  ki so v društvu več kot 30 let so prejeli zahvalo za dolgoletno članstvo.

Sledila je podelitev priznanj  MZU Ljubljana – OPZDU. Podpredsednik MZU, gospod Jarc je podelil priznanja odličnosti s plaketo, priznanje odličnosti in pisne zahvale  članom društva.

Zveza društev upokojencev  Slovenije nam je podelila plaketo ob jubilejnem dogodku.

Ob koncu OZ je dal  predsednik zbora besedo gostom. Prvi se je odzval župan Občine Brezovica Metod Ropret in vse prav lepo pozdravil, pohvalil delovanje društva in nam čestital za  70. letnico društva. Na kratko je predstavil prihodnje projekte v naši Krajevni skupnosti in tudi širše. Naše delo so pohvalili,  se zahvali za vabilo in čestitali za  visoko obletnico društva predstavniki sosednjih društev in MZU.

Po končanem uradnem delu je sledila zakuska in prijetno druženje. Vse prisotne člane in goste na Občnem zboru smo obdarili s skromnim darilom.

 

Za DU  Podpeč – Preserje

Iva Intihar

Oglejte si tudi