JUTRI
25°C
13°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Mladi planinci PD Podpeč Preserje na Kopitniku

Mladi planinci PD Podpeč Preserje smo se 9.10.2021 odpravili v Zasavsko hribovje.

 

V Rimskih Toplicah pri cerkvici v Lurdu se je začela naša pot. Že takoj nas je čakala ozka stezica po strmem pobočju. Smo bili previdni in hodili lepo eden za drugim. Potem se je odprlo, pri prvi hiši nas je pozdravil mlad črn muc. Vzrok za prvi počitek. Postalo je toplo. Pri naslednji domačiji smo zavili v gozd. Čakal nas je najbolj strm in najbolj koreninast del poti. Skupinica se je malo raztegnila, a ne preveč. Na lepi klopci smo zadihali in pojedli prvi sendvič. Od tu dalje hodimo po senožeti. Kmalu prispemo do lovskega doma, kjer nas domači lovec povabi na ogled divjega prašiča. Smo mislili, da bo živ, pa je bil že v hladilnici. Nadaljevali smo po poti do vzletišča za padalce. Lepo se je videlo v dolino, a manjkal nam je še vrh. Tik pod njim smo se zopet umirili, saj je dostop na vrh nevaren in zato varovan z jeklenico.

Uspelo nam je. Mi, naša skupinica mladih planincev na vrhu Kopitnika. Vrh je prepaden, tako da smo se držali precej skupaj in se razgledovali po okolici. Čakala nas je pot do Doma na Kopitniku. Smo pričakovali, da bomo v njem lahko spili vsaj čaj, a je bil na žalost zaprt. Smo pa zato izpraznili naše nahrbtnike. Tako je šlo do Planinskega doma Gore lažje, pa še navzdol je šlo.

1/23























 

Prvi naš izlet, mladih pohodnikov po dveh letih, ko zaradi korone s planinskim krožkom nismo hodili. Bilo je lepo, ne preveč težko, malo smo pogrešali starše, a ne preveč. Naslednjič jih bomo povabili, da gredo z nami. Naš pohod je bil vključen tudi v akcijo Slovenija planinari.

Marijan Božeglav

 

Oglejte si tudi