Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

KNJIŽNICA BREZOVICA SODELUJE Z DRUŠTVOM UPOKOJENCEV BREZOVICA

Dragi naši člani!

Radi bi vas obvestili, da bo v poletnih mesecih knjižnica Brezovica odprta v dopoldanskem času od 8,00 do 15,00 vsako sredo in petek. Knjižnica ima prostore nad trgovino Mercator.

Z gospo Aleksandro Klokočovnik, ki v knjižnici organizira potopisna predavanja in druge dogodke, smo se dogovorili, da bi se upokojenci lahko v dopoldanskih urah srečevali v čitalniškem in računalniškem delu knjižnice.

Knjižnica ima tri računalnike, ki v dopoldanskem času praviloma niso zasedeni, zato bi si lahko na njih izmenjali znanje o njihovi uporabi - npr. kako uporabiti elektronsko pošto.

Bralne navade se z leti spreminjajo. Knjižničarke bi za nas upokojence odredile prostor, kjer bi lahko vpisali predloge za svoje tri najljubše knjige.

V čitalniškem delu knjižnice je na razpolago veliko revij za stanovanje, vrt, Jana, Zarja, Lady, Ona plus, Obrazi in še vrsta drugih. Za upokojence pa bo še posebej zanimiva revija Vzajemnost.

Revijo Vzajemnost izdaja Zavod  Vzajemnost. Ustanovitelj zavoda je Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.

Tokrat naj opozorimo na stran Dobro je vedeti…..informacije Zavoda za invalidsko in pokojninsko zavarovanje Slovenije in Zveze društev upokojencev Slovenije. Na tej strani je navedena brezplačna številka za svetovanje s šestih področji. Odgovore tako dobite na pokojninska vprašanja, zdravstvena, premoženjsko-pravna, vprašanja iz delovnega prava, vprašanja o računalniških problemih in splošne informacije.

Revijo Vzajemnost si lahko prebirate v čitalnici knjižnice Brezovica ali pa si jo sposodite za domov.

VSAKO SREDO DOPOLDNE SE SREČAJMO V KNJIŽNICI BREZOVICA !

Zapisala: MD Božič

Oglejte si tudi