Brezovica

JUTRI
21°C
10°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

Druženje upokojencev DU Podpeč-Preserje in vrtičkarjev

Na pobudo in povabilo vzgojiteljev iz vrtca v Podpeči smo se štirje upokojenci DU Podpeč-Preseje sredi maja pridružili skupini Žabice in se podali na Sveto Ano.

Ob devetih dopoldne smo se zbrali pred podpeškim vrtcem in se v organizirani vrsti napotili do letališča. Ker na letališču ni avtomobilov, so otroci lahko sproščeno tekali in klepetali z nami. Pri Grebencu smo prečkali glavno cesto in pot nadaljevali po »klancih«. Sredi poti so se otroci razveselili gugalnice in jo seveda tudi preizkusili. Malo pred parkiriščem v Preserju, kjer pohodniki na Sveto Ano običajno puščajo svoje avtomobile, smo zavili na širšo gozdno pot, ki nas je kar kmalu pripeljala do našega cilja.

Na klopci pod lipo smo skupaj z otroki pomalicali piškote in sadje, ki sta jih s seboj prinesla vzgojitelja Vesna in Mitja. Naredili smo tudi nekaj fotografij, da nas bodo spominjale na prijetno druženje.

Ob povratku smo se z vzgojiteljema dogovorili za ogled zelenjavnega vrta in sadovnjaka pri Veharjevih v Podpeči.  Na obisk so vrtičkarji prišli že čez nekaj dni. Za dobrodošlico smo jim ponudili domače rdeče redkvice. Nekateri otroci so jih z veseljem pohrustali, nekaterim pa so bile preveč pekoče in so se jim raje odrekli.


V zelenjavnem vrtu so otroci poznali kar veliko rastlin, saj imajo nekaj zelenjave posejane tudi v vrtcu v lepo urejenih visokih gredah. Še bolj pa je Žabice navdušil sadovnjak, kjer so si ogledali pa tudi preizkusili različna orodja za obrezovanje drevja, obiranje sadja ter košnjo in spravilo trave, najbolj pa jih je navdušila vožnja s samokolnico.

Medgeneracijsko druženje vrtičkarjev in upokojencev je vsem udeležencem prijetno popestrilo in polepšalo dan.

 
JVR, DU Podpeč-Preserje

Oglejte si tudi