Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Ustvarjanje za projekt "Skupaj smo večji" z gosti

Direktorica DEOS centra iz Notranjih goric, Ana Petrič, se je povezala z idejnim koordinatorjem projekta ''Skupaj smo večji'', dr. Kristijanom Muskom Lešnikom, ter z OŠ Brezovica in tako je nastala ideja o sodelovanju. V projekt so sicer vključene vse osnovne šole, po zaslugi naše direktorice pa tudi centri in domovi starejših po Sloveniji. Namen projekta je ustvariti največjo sestavljeno risbo na svetu in se tako vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov. Cilj projekta pa je otrokom, mladostnikom in tudi starejšim dati izkušnjo, da lahko v življenju uresničijo pomembne in velike cilje, ter spoznanje, da lahko s sodelovanjem ustvarijo in dosežejo veliko več kot vsak sam.

Konec aprila so stanovalci DEOS Centra starejših Notranje Gorice obiskali OŠ Brezovica, kjer so risali in preživeli prijetno dopoldne v družbi otrok. Koordinatorica prostovoljstva na OŠ Brezovica, gospa Danila Grebenc, je s svojimi prostovoljkami obiskala center in tako smo pričeli z risanjem. V začetku meseca maja smo ustvarjali z otroki iz vrtca Podpeč. Večjo delavnico pa smo pripravili 9. maja, ko se je v našem večnamenskem prostoru zvrstilo okoli 100 ustvarjalcev: med njimi so bili stanovalci in njihovi svojci ter zaposleni Centra starejših Notranje Gorice, igralci, športniki, jutranja ekipa Radia 1 (Denis, Jana, Miha) in otroci iz vrtca Podpeč, osnovne šole Brezovica in Notranje Gorice. V sam prostor in tudi med stanovalce so gostje vnesli srečo in veselje. Risali smo z vodenimi barvami, barvicami, flomastri in voščenkami. Igralka Marjana Brecelj, predsednica Zveze prijateljev mladine Moste-Polje Anita Ogulin in športnica Andreja Podobnik so prisotne navdušile s slikanjem z rokami. Ekipa jutranjega programa Radia 1 (Denis, Jana, Miha) je bila zelo zaposlena – med risanjem unikatnih slik so delili avtograme in se fotografirali. Za popolno vzdušje so poskrbeli tudi zaposleni centra, saj so s svojo prisotnostjo pripomogli k pozitivni energiji. Pod spretnimi rokami umetnikov so nastale čudovite in unikatne slike.

S skupnimi močmi smo tako opravičili slogan projekta ''Skupaj smo večji'', ob tem pa smo se še nepozabno zabavali.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo g. Kristijanu Musku Lešniku, OŠ Brezovica ter vsem ostalim, ki so se z veseljem odzvali na naše povabilo in tako ali drugače prispevali k projektu, ki je odlično zastavljen.

Barbara Sorčan

Oglejte si tudi