Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

PROMOCIJSKA JADRALNA REGATA » RAKITNA 2021«

ŠD JADRALNI KLUB KERMAR je v sodelovanju z Občino Brezovica, Športnim društvom BVG GULČ, Turističnim društvom Rakitna in PGD Rakitna organiziral in izvedel promocijsko jadranje na jezeru Rakitna, ki je potekalo v soboto, 10.7.2021 od 8.00 do 18.00 ure. 

Namen dogodka je bil  predstavitev možnosti športne aktivnosti, predvsem mladih,  v sodelovanju z lokalnimi organizacijami in društvi, ki v takih prireditvah vidijo možnost popestritve javnega kulturnega in športnega dogajanja na lokalnem  področju,  kot tudi njihove pozitivne učinke  za turizem, gostinstvo in šport, ki je lahko v teh krajih  pomembna dejavnost.  Jezero Rakitna s svojo mikroklimo, naravnimi danostmi  in neokrnjeno naravo je še posebej primerno za take zelene dogodke, ki poleg športnih užitkov pripomorejo tudi k  okoljevarstvenemu osveščanju in spoznavanju možnosti različnih aktivnost v naravi v povezavi s  športi na vodi.

Dogodek – promocijska regata smo uspešno izvedli. V športnem jadranju so sodelovali otroci iz JK KERMAR, ki so prikazali jadralne veščine na jezeru, v zmernem vetru, ki je na momente tudi močno povlekel, na momenta pa je bila tudi čista »bonaca«. V regati veteranov so sodelovali člani organizacijskega odbora in trenerji, ki so se pomerili v enem plovu. V napeti regati je trenerka  OPT, Ana Koželj suvereno premagala vse veterane in pokazala razkošno znanje.

Za potrebe regate smo postavili jadralno polje v obliki palice, z regatnimi bojami na vsaki stranici, start pa je bil v veter – orzo  na sredini regatnega polja.

Na štirih jadrnicah Optimist, so otroci odpeljali kar 12 plovov v kvalifikacijah, kar je bilo v vetrovnih razmerah, ki so se spreminjale zelo naporno. V finalnem plovu pa je presenetil namlajši jadralec, 7 letni Nace Ortar, ki je premagal prav vse starejše od sebe.

 

Vsa zahvala in priznanje  za odlično organizacijo gre društvu PGD Rakitna in TD Rakitna, ki so k sodelovanju pritegnili tudi lokalne gostince in turistične delavce, ki so predstavili svojo dejavnost, vse pogostili z odlično kavo, čaji in kakavom.  Za najlepše presenečenje pa je poskrbel znani gostinec z Rakitne, ki nas je vse pogostil z odličnimi kremšnitami.

Za pijačo in prehrano pa so poskrbeli člani Jadralnega kluba Kermar, ki so vse obiskovalce pogostili z odličnimi čevapčiči, pečenimi bučkami, brezalkoholnimi pijačami, vodami  in sokovi, za veterane in odrasle pa se je točilo hladno pivo.  Prava velika fešta, v veselje in zadovoljstvo obiskovalcev jezera Rakitna in tekmovalce.

Na koncu promocijske regate pa smo podelili priznanja najboljšim Optimistom v kategoriji deklice in kategoriji dečkov, ki so prejeli pokale organizatorja.

Rezultati  OPT:

 

Veterani:

1.      Ana Koželj

2.      Boštjan Rupnik

3.      Ivan Franinovič

4.      Beno Twrdi

5.      Sabina Adanič

 

Kadetinje:

1.      Tisa Franinovič

2.      Ajda Stanič

 

Kadeti:

1.      Nace Ortar

2.      Andy Bajrektarevič

3.      Dejan Bajrektarevič

4.      Brin Twrdi

 

 

Organizacijski odbor,

ŠD JK KERMAR,predsednik;

 

BOŠTJAN RUPNIK  

Oglejte si tudi