Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

FOTOREPORTAŽA: Letos že 4. Barjanski kulinarični festival

Že četrto leto zapored je v Športnem parku Jama v Notranjih Goricah potekal Barjanski kulinarični festival, ki ga organizira Grill klub Slovenija. Tekmovanja v kuhanju najokusnejšega golaža se je udeležilo kar 13 ekip.
Festival se je začel na sončno septembrsko soboto že v dopoldanskih urah, kuhanje golaža pa je trajalo vse do poznih večernih ur. Zbralo se je veliko občanov in mimoidočih, ki so uživali v pokušanju različnih golažev, ogledu različnih stojnic, zvečer pa so lahko prisluhnili živi glasbi. Organizatorji so poskrbeli tudi za najmlajše in sicer prek Zveze prijateljev Mladine, otroke so navdušila napihljiva igrala in poslikava obraza.

Okrog druge ure popoldan so se vsi kuharji z navdušenjem podali na izziv kuhanja barjanskega golaža. Organizatorji so vsem ekipam razdelili meso in čebulo. Vsaka ekipa si je sama izbrala začimbe in skrivnostne sestavine za najokusnejši golaž, ter poskrbela za izgled svoje stojnice.

Letošnja komisija, med katerimi so bili izkušeni kuharji, je v večernih urah zaradi dobre konkurence stežka izbrala zmagovalca. Najboljši golaž po izboru komisije je skuhala ekipa »Irish Pub«, drugo mesto sta zasedla najstarejša tekmovalca na festivalu, ekipa Veterani, tretje mesto pa »Šefla team«.

Komisija je podelila diplome tudi vsem ostalim ekipam, ter nekaj posebnih nagrad, kot je nagrada za najbolj varčnega kuharja. Podeljena je bila tudi nagrada za ekipo, ki je v štirih urah izbrala največ prispevkov ter tako zmagala po izboru obiskovalcev, to pa je bila ekipa Športnega društva Bevke. Izbrana sta bila tudi »miss« in »mister« festivala. 

 

Eva Povirk

Oglejte si tudi