Okrog druge ure popoldan so se vsi kuharji z navdušenjem podali na izziv kuhanja barjanskega golaža. Organizatorji so vsem ekipam razdelili meso in čebulo. Vsaka ekipa si je sama izbrala začimbe in skrivnostne sestavine za najokusnejši golaž, ter poskrbela za izgled svoje stojnice.
Letošnja komisija, med katerimi so bili izkušeni kuharji, je v večernih urah zaradi dobre konkurence stežka izbrala zmagovalca. Najboljši golaž po izboru komisije je skuhala ekipa »Irish Pub«, drugo mesto sta zasedla najstarejša tekmovalca na festivalu, ekipa Veterani, tretje mesto pa »Šefla team«.
Komisija je podelila diplome tudi vsem ostalim ekipam, ter nekaj posebnih nagrad, kot je nagrada za najbolj varčnega kuharja. Podeljena je bila tudi nagrada za ekipo, ki je v štirih urah izbrala največ prispevkov ter tako zmagala po izboru obiskovalcev, to pa je bila ekipa Športnega društva Bevke. Izbrana sta bila tudi »miss« in »mister« festivala.
Eva Povirk