Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD) in Teden kulturne dediščine (TKD)

V okviru Evropskega leta kulturne dediščine 2018, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije po vsej Sloveniji in zamejstvu pripravlja osem regionalnih srečanj Dnevov evropske kulturne dediščine, ki predstavljajo brezplačne poldnevne izobraževalne programe in spodbujajo povezovanje ter sodelovanje na lokalni ravni.

Srečanja so namenjena najširši publiki, še posebej pa zaposlenim v muzejih, galerijah, knjižnicah, arhivih, vrtcih, osnovnih, srednjih šolah in gimnazijah, območnih izpostavah JSKD, ter posameznikom, ki delujejo v mladinskih klubih, turističnih organizacijah, zvezah kulturnih organizacij, nevladnih organizacijah - društvih ter lastnikom dediščine in zainteresiranim posameznikom.

Vabimo vas na regionalno srečanje Dnevov evropske kulturne dediščine (DEKD) in Tedna kulturne dediščine (TKD), ki bo v ponedeljek, 15. januarja 2018, ob 10. uri v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, Celovška cesta 23, Ljubljana.

Letošnja tema DEKD in TKD je Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost. Za lažje načrtovanje aktivnosti vam želimo predstaviti temo, možnosti in načine sodelovanja pri DEKD in TKD, deliti z vami pozitivne izkušnje in primere dobrih praks iz preteklih letih.

Več si lahko preberete v priloženi datoteki. 

Oglejte si tudi