Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
8°C
0°C
JUTRI
10°C
-5°C

Dan odvetniške pravne pomoči "pro bono" na Brezovici


Slovenski odvetniki bodo 19. decembra 2018 na že osmi »Dan odvetniške pravne pomoči pro bono« v odvetniških pisarnah, prostorih nekaterih lokalnih skupnosti, v Ljubljani pa tudi na mirujočih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa nudilo brezplačno pravno svetovanje. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor. 

Ljubljana, 17. 12. 2018 – Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim Odvetniška zbornica Slovenije obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore lokalnih skupnosti ali pa na katerega od dveh ljubljanskih avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa LPP. Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe je objavljenih na spletni strani zbornice.

Predsednik Odvetniške zbornice Slovenije mag. Roman Završek je ob tej priložnosti povedal, da lahko socialno ogroženi posamezniki k odvetniku pristopijo tudi na ostale dni v letu, saj velika večina njihovih članov ljudem v socialni stiski tudi sicer brezplačno pomaga.

Odvetniška zbornica Slovenije v letošnjem letu praznuje 150-letnico organiziranega odvetništva na Slovenskem, ki jo je obeležila tudi z dvema donacijama Pediatrični kliniki UKC Ljubljana in Kliniki za pediatrijo UKC Maribor v skupni višini 130 tisoč evrov.

Kako bo potekalo pravno svetovanje v ljubljanskem območnem zboru

Prebivalci na področju ljubljanskega območnega zbora Odvetniške zbornice Slovenije bodo lahko pridobili brezplačno pravno pomoč v sodelujočih odvetniških pisarnah, v prostorih nekaterih lokalnih skupnosti in na dveh mirujočih avtobusih.

Avtobusa sta letošnja novost, ki jo zbornica pripravlja v sodelovanju z javnim holdingom Ljubljanski potniški promet. Avtobusa bosta stacionirana na Cankarjevi ulici pri veleblagovnici Nama in na Preglovem trgu v četrtni skupnosti Moste, odvetniki pa bodo nudili pravno pomoč med 9. in 17. uro.


Prostori lokalnih skupnosti:

Mestna občina Ljubljana - Glavna sejna soba Magistrata Mestni trg 1, Ljubljana 9h – 17h
Občina Ig - Sejna soba Centra Ig Banija 4, Ig 10h – 16h
Občina Brezovica - Modra dvorana, Podpeška cesta 2 10h – 16h
Občina Grosuplje - Sejna soba stavbe občinske uprave Taborska cesta 2 10h – 16h

Seznam sodelujočih odvetniških pisarn je objavljen na spletni strani Odvetniške zbornice Slovenije
www.odv-zb.si

Timon Hren
Odvetniška pisarna Završek

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi