Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

100 brezplačnih knjig za odrasle

Slovenska matica se je pridružila verigi solidarnosti. Občini Brezovica je  podarila 100 knjig z željo, da bodo ljudi nagovorile, da naj se v trenutnih razmerah zadržujejo doma. 

 

Slovenska matica je najstarejša slovenska kulturna in znanstvena ustanova, ki ima tradicijo več kot 155 let nepretrganega dela za slovenski narod, kar je za tovrstna združenja redkost tudi v evropskem okviru. Vsa leta svojega delovanja se ukvarjajo, poleg založništva, tudi z literarnimi prireditvami. Prizadevajo si vzdržati na slovenskem trgu z vrhunskim umetniškim in nekomercialnim programom.

 

Njeno poslanstvo je širiti ljubezen do slovenskega jezika in slovenske knjige v našem prostoru. V tem poslanstvu se vse preveč pogosto pozablja na ljudi, ki potrebujejo bližino lepe, tople, domače besede. 

Zato so se odločili, da sedaj ko smo soočeni in ogroženi z virusom, lahko s knjigo v roki prebrodimo dolge dneve do trenutka, ko nam bo spet omogočeno normalno življenje.

 

Knjigo lahko dobi vsak občan občine Brezovica(do razdelitve vseh knjig), prejeli jo boste po pošti. Naročilo želene knjige lahko naročite na 041 750 133, ali na natasa.smrekar@brezovica.si.

 

Seznam knjig:

FRAN MILIČINSKI: DNEVNIK 1914, 1920

JORDAN RADIČKOV: KRUTO RAZPOLOŽENJE

ANDREJ CAPUDER: REKA POZABE

EMIL WEISS-BELAČ: NE HODI NAPREJ

BORIS PAHOR: SPOPAD S POMLADJO

ANDREJ STUDEN: RABLJEN ZAMAH

JANKO KOS: PREŠEREN IN KRŠČANSTVO

BORIS PAHOR: V VODORAVNI LEGI

CLAUDIO MAGRIS: MIKROKOZMOSI

Oglejte si tudi