Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Na Občini Brezovica pričenjamo s pripravo razvojnega programa za obdobje 2022 do 2032

Na Občini Brezovica smo s ciljem, da se bo naša občina tudi v prihodnje razvijala v smeri ohranjanja bogate naravne in kulturne dediščine, nadgrajevanja družbene infrastrukture, zagotavljanja čim boljših pogojev za življenje in delo ter spodbujanja gospodarstva pričeli z aktivnostmi za pripravo enega izmed najpomembnejših razvojnih dokumentov – Razvojnega programa Občine Brezovica 2022–2032.

Pri pripravi dokumenta bo izredno pomembno sodelovanje čim širšega kroga občank in občanov, društev, zavodov, podjetij, kmetov in drugih interesnih skupin, saj bomo le tako lahko oblikovali ukrepe, ki bodo odgovarjali dejanskim izzivom in potrebam celotne skupnosti ter zagotovili celovit in trajnosten razvoj občine. Projekti in ukrepi, ki bodo vključeni v razvojni program, morajo namreč predstavljati skupni interes različnih družbenih ciljnih skupin in organizacij. Le s tem lahko zagotovimo aktivno in uspešno doseganje zastavljenih ciljev.

Želimo si, da bo Razvojni program Občine Brezovica 2022–2032 celostno obravnaval razvojne priložnosti in potenciale občine ter odgovarjal potrebam posameznikov in različnih skupnosti, zato že sedaj lepo vabimo k aktivnemu sodelovanju. Že v mesecu aprilu ste tako vabljeni k sodelovanju v anketi, ki bo objavljena na spletni strani Občine Brezovica. Vabila k sodelovanju v anketi bodo v obliki letaka z objavljeno spletno povezavo poslana tudi na vsa gospodinjstva, saj si želimo doseči čim širši krog prebivalcev in ostalih interesnih skupin.

Anketi in njeni analizi bo sledila delavnica, kjer boste lahko še osebno predstavili svoje ideje in pobude za razvoj občine ali opozorili na izzive, s katerimi se srečujete. Na delavnici bomo skupaj preverili nabor ciljev ter poiskali predloge dolgoročnih aktivnosti in ukrepov za zagotovitev trajnostnega in pametnega razvoja občine.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za sodelovanje, aprila pa v vašem nabiralniku nikar ne spreglejte letaka s povezavo do spletne ankete.


Župan Metod Ropret

Oglejte si tudi