Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
14°C
JUTRI
23°C
14°C
Oceni objavo

Delovna nesreča OŠ Preserje 2016

V petek, 23.9. 2016, ob 9.15, je prišlo do delovne nesreče pri vzdrževalnih delih na objektu. V delovni nesreči je utrpela hujše poškodbe ena oseba, katero smo uspešno oskrbeli in predali v nadaljnjo oskrbo. Vodstvo šole je nemudoma odredilo evakuacijo vseh učencev in osebja.

Vendar brez panike, bila je samo vaja, katero uspešno izvajamo skupaj z OŠ Preserje že vrsto let. V letošnjem letu smo k samemu dogajanju pristopili nekoliko drugače. Po končani vaji smo organizirali 5 različnih delovnih točk, na katerih smo učencem bolj podrobno prikazali delo gasilskih enot, policije in reševalne postaje Pacient.

PGD Preserje in PGD Kamnik pod Krimom smo prikazali tehnično reševanje v primeru prometnih nesreč in rušilnem potresu.

PGD Podpeč in PGD Jezero sta prikazala reševanje na vodi in opremo ob posredovanju na nesrečah z nevarnimi snovmi.

Gasilci PGD Vrhnika so pripeljali avtolestev in prikazali opremo za reševanje iz višin in globi. Za učence so demonstrirali spust po vrvi iz višine 32m, ki je bila prava atrakcija za vse prisotne.

Policijska postaja Ljubljana Vič je prikazala delo policista kolesarja in motorista, odvzem prstnih odtisov in ostalo delo policistov.

Reševalna postaja Pacient je predstavila temeljne postopke oživljanja na lutki z učnim AED. Nad znanjem nekaterih višjih razredov so bili zelo pozitivno presenečeni, saj so »obvladali sceno«.

Ob koncu bi se še enkrat radi zahvalili vsem sodelujočim enotam na vaji in delavnicah za vaš trud, ki smo skupaj prenesli na najmlajše. Posebno se zahvaljujemo PGD Vrhnika, Policiji in reševalni postaji Pacient hvala Vam za vaš obisk, saj z nekaterimi sodelujemo uspešno že nekaj let.

Izpostavili bi radi izjemno sodelovanje z vodstvom OŠ Preserje in se zahvalili za omogočanje izvajanja večjih vaj.

PGD Preserje

Oglejte si tudi