Brezovica

DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Evropsko srečanje mladih potekalo tudi na Brezovici

Vsako leto Taizejska skupnost iz Francije v enem od evropskih mest organizira novoletno evropsko srečanje mladih – ESM. Na enem mestu se tako zbere več tisoč mladih, ki skupaj praznujejo in vstopijo v novo leto. Tokrat je to čast nosila naša prestolnica Ljubljana, ki je tako gostila dobrih 5.000 mladih. 

Mladi do 35. leta so prišli v Slovenijo 28. decembra in se poslovili 1. januarja. Nastanjeni so bili v mestu in po okoliških krajih, kjer so jih dobri ljudje sprejeli po svojih domovih. Tako je bilo tudi na Brezovici, ki je sprejela 100 mladih iz evropskih in svetovnih držav. Čez dan so imeli različne možnosti udejstvovanja na raznih programih po celotni Ljubljani. Vsak večer pa so se zbrali skupaj na večerni molitvi v dvorani v Stožicah, ki je kar pokala po šivih. Več kot 8.000 ljudi se je zbralo in ustvarilo čudovito vzdušje. 

Na novoletni večer so mladi iz župnije Brezovica v balonu pri osnovni šoli pripravili program za vse romarje in njihove gostitelje. Skupaj so plesali, peli, imeli predstavitve narodov, pogostitev in molitev za mir. Vstopili so v novo leto, ki je bilo zaznamovano na prav poseben način. 


Jakob Rus


Oglejte si tudi