Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

V KS Brezovica krajanom in njihovim kosmatincem v uporabo predali Pasji Park Brezovica

Zadnji konec tedna v septembru smo na Krajevni skupnosti Brezovica otvorili PASJI PARK BREZOVICA in ga predali krajanom in njihovim kosmatincem v uporabo. Nahaja se na lokaciji med Ulico Jožeta Kopitarja, Debevčevo potjo in Podsvetijo ob železnici.

Glavni namen postavitve pasjega parka je bil zagotoviti prostor za prosto tekanje psov na območju KS Brezovica ter s tem prispevati k varovanju narave in ohranjanju kmetijskih površin. Pobudo za postavitev smo dobili od nekaterih lastnikov kmetijskih zemljišč in aktivnih kmetovalcev iz območja Brezovice. V zadnjem času so namreč opažali, da so kmetijske površine, travniki in njive, vedno bolj obremenjene s prostim tekanjem psov, dodaten problem pa so predstavljali pasji iztrebki in nevestni lastniki, ki svoje kosmatince prosto spuščajo na kmetijske površine, s tem pa aktivnim kmetovalcem povzročajo vedno več težav in škode - predvsem z uničevanjem pridelkov in nepobiranjem pasjih iztrebkov, ki tako končajo v krmi živine. S postavitvijo pasjega parka tako v KS Brezovica želimo prispevati k sobivanju lastnikov kmetijskih površin, aktivnih kmetovalcev, krajanov in njihovih kosmatincev.

Več kot 100 prisotnih krajanov, nekateri tudi s svojimi kosmatinci, so potrditev, da je kraj tako površino potreboval. Na dogodku so sodelovali tudi člani Pasje šole Elison, Pasjega salona Lucy, trgovine Pet Place in veterinarji iz Veterine Barje. Veseli bomo, če bo park postal prostor medgeneracijskega druženja.

Vse uporabnike pasjega parka – lastnike in pasje kosmatince vljudno prosimo, da s svojim zgledom dokažejo, da je bila odločitev KS Brezovica pravilna, in da bo sobivanje pasjega parka z okolico mogoče. Prav tako vljudno prosimo, da poskrbijo za urejenost same lokacije parka (redno pobiranje iztrebkov, zapiranje vrat, skrb za urbano opremo...). V okolici pasjega parka smo namestili tudi nekaj novih pasjih smetnjakov.

Vljudno prosimo vse lastnike psov, da prispevajo k varovanju narave in zaščiti kmetijskih površin, ter svojih kosmatincev ne spuščajo prosto na kmetijske površine, za njimi pa vestno pobirajo iztrebke in jih odložijo v koše za pasje iztrebke.

Na Krajevni skupnosti Brezovica se zahvaljujemo za vse pohvale ob otvoritvi Pasjega Parka Brezovica.

Več novic iz KS Brezovica je dostopnih na profilu KS Brezovica https://www.facebook.com/profile.php?id=100088107948101.


Oglejte si tudi