Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Čistilna akcija Poberi smet, reši svet!

V soboto, 29. Junija, sta v občini Brezovica in občini Log-Dragomer potekali čistilni akciji, ki so jih organizirali skavti. Ob devetih zjutraj so bile skavtske ekipe na lokacijah Notranje Gorice, Brezovica pri Ljubljani in Dragomer že pripravljene na začetek. Sprejem prostovoljcev je potekal v Športnem Parku Jama, pred Osnovno šolo Brezovica in v športnem parku Log. Prostovoljci so na sprejemnih točkah dobili vreče za smeti, rokavice, malico in zemljevid z označenim območjem, ki ga je bilo potrebno očistiti. Po 10. uri smo se na pot podali tudi skavti iz sprejemnih točk. Akcija je potekala do 12.30, ko so se prostovoljci s smetmi vrnili na sprejemne točke. Zbrane odpadke so kasneje odpeljali s tovornjakom.

 

Skupno se je na čistilni akciji zbralo približno 50 prostovoljcev. Hvala vam!

 

Zahvalili pa bi se radi tudi našim podpornikom. Občinama Brezovica in Log – Dragomer za pomoč pri organizaciji in financiranju izvedenega projekta ter Skavtskemu stegu Brezovica 1 za financiranje prigrizkov.

 

Ker pa se čistilna akcija z našim dogodkom ni končala, pač pa začela, vas vabimo, da ostajate pozorni, kako in kje odlagate smeti ter opozorite sokrajane na pravilno ločevanje odpadkov.

Skupaj nam bo uspelo. Poberi smet, reši svet!

 

Brezoviški skavti

Oglejte si tudi