Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
16°C
7°C
JUTRI
13°C
9°C

Aikido – vpis novih članovNa Brezovici, natančneje na POŠ Notranje Gorice vsako sredo in petek poteka Aikido trening za vse starosti (18 - 65 let). K udeležbi so vabljeni vsi, ki bi želeli trenirati redno ali pa samo poizkusiti. Prvi trening je brezplačen! 

Aikido je sodobna netekmovalna borilna veščina s filozofsko osnovo in predstavlja obliko samoobrambe. Tehnike aikida sicer omogočajo v skrajnem primeru nevarno uporabo sile, vendar so zasnovane tako, da nevtralizirajo napadalčevo energijo oziroma jo preusmerijo stran od napada.

''Glavni cilj aikida je zaustaviti nasilje s čim manj škode za vse vpletene, saj je edino to prava pot za vzpostavitev harmonije in miru v svetu.'' - ustanovitelj aikida Morihei Ueshiba. 

Ta veščina se ni oblikovala zaradi potrebe po napadu in zmagi, ampak zaradi potrebe po samoobrambi in harmoniji, zaradi česar je izredno primerna za osebe vseh starostnih dob (18 - 65 let), saj tehnike ne zajemajo udarcev ampak nas urijo v ravnotežju telesa in duha.

Beseda aikido pomeni: AI = univerzalna harmonija, KI = univerzalna energija, DO = pot

Aikido vas bo naučil pravilnega dihanja, sproščanja in delovanja v tem stanju v vsakdanjem življenju. Z njim ne boste povečali samo svoje fizične moči in hitrosti, temveč tudi svojo notranjo moč in samozavest. Postali boste bolj prepričani vase in samozavestni in takšni boste reševali vsakdanje konflikte in napetosti, tudi napetost v predelu ramen, kjer se stres največkrat kopiči.
 

Ker nam v današnji družbi, pod tempom, ki ga narekujejo vsakodnevne obveznosti zmanjkuje časa ravno za to, harmonijo in zdravo telo, vpis v Dojo Onmyoji priporočamo vsem, ki potrebujete telesno vadbo, vendar iščete nekaj več. 

Treningi od 16. oktobra 2019 dalje potekajo vsako sredo in petek od 18:30 do 20:00 na Podenoti Osnovne Šole Brezovica v Notranjih Goricah (Podpeška cesta 390, 1357 Notranje Gorice).

Za vse dodatne informacije in vpis smo vam z veseljem na voljo na 070 515 946 in onmyoji.dojo@gmail.com
 

Aikido dojo OnmyojiVšečkaj objavo

Oglejte si tudi