Brežice

JUTRI
26°C
9°C
NED.
26°C
12°C
Oceni objavo

Župan sprejel rokometaše RK Brežice in RK Dobova

Brežiška občina je športna občina, to dokazujejo tudi mladi, nadobudni rokometaši iz RK Dobova in RK Brežice, ki so iz mednarodnega turnirja Youth Movement Power domov prinesli tri odličja. V občini Brežice deluje več kot 60 športnih klubov, športniki pa trenirajo v več kot 30 različnih športnih panogah oziroma skoraj 200 različnih športnih programih. Med njimi so tudi mlajše selekcije rokometašev RK Dobova in RK Brežice, ki so se konec meseca marca udeležile mednarodnega turnirja Youth Movement Power v hrvašekm Rovinju.

Župan Ivan Molan je v sredo, 24. Aprila 2024, v Mestni hiši Brežice sprejel in čestital ekipam dobovskih, kot tudi brežiških rokometašev, ki so iz Rovinja prinesle eno zlato, srebrno in bronasto medaljo, najmlajši rokometaši pa so si priigrali odlično 5. mesto.

Sprejema sta se skupaj z rokometaši in trenerji udeležila tudi predsednik Rokometnega kluba Brežice Luka Koprivc in direktor Rokometnega kluba Dobova Mihael Kostevc, ki je poudaril, da so dobre uvrstitve na državni, kot tudi mednarodni ravni plod odličnega dela strokovnih delavcev v klubu pri mlajših selekcijah v RK Dobova, kot tudi v RK Brežice, s katerimi klub uspešno sodelujeje. Direktor RK Dobova se je v imenu obeh klubov zahvalil za podporo občine in županu izročil spominsko fotografijo in majico iz turnirja.

Uspehi rokometašev RK Dobova in RK Brežice:

5. mesto je osvojila selekcija 2010 in mlajši (RK Dobova)

Ekipo sestavljajo: Leo Krajnc, Jaša Svit Tršelič, Gaj Gerjovič, Alen Grubič, Maj Kostevc, Aleks Januška, Jaka Slak, Mirko Lazanski, Miha Močan, Anže Klaužar, Patrik Božovič, Taj Jurkas. Trener ekipe je Alan Kranjc in vodja moštva je Mihael Kostevc.

3. mesto je osvojila selekcija letnik 2012 in mlajši (RK Brežice)

Ekipo sestavljajo: Naj Štefanič, Andrej Dvornik, Ivano Sekulo, Žiga Kink, Žiga Kopinč, Žan Kežman, Domen Hrovat, Nejc Vučajnk, Jon Vahčič, Anžej Šumlaj, Val Rostohar, Žan Mlakar, Kevin Stunković, Žak Kramžar, Aleks Kranjc. Trener ekipe je Klemen Mlakar.

2. mesto je osvojila ekipa letnik 2008 in mlajši (RK Dobova)

Ekipo sestavljajo: Mihajlo Miljatović, Ian Marjanović Skrbinek, Aljaž Černoga, Luka Srpčič, Luka Fabek, David Jovanovski, Domen Udovič, Matjaž Šuler, Jakob Divjak Zalokar, Val Bertol, Gal Radanovič, Nemanja Batuta, Mirko Radetić. Trener je Nik Rantah.

1.mesto pa je osvojila selekcija letnik 2006 in mlajši (RK Dobova)

Ekipo sestavljajo: Miha Maček, Patrik Mataić, Dario Maslovar, Marko Fabek, Petar Peharec, Timotej Rostohar, Sven Stunkovič, Nik Vogrinc, Anej Radanovič, Timotej Zakšek, Luka Molan Polovič. Ekipo void trener Damjan Radanovič ob pomoči Marka Rožmana.


Oglejte si tudi