JUTRI
26°C
12°C
TOR.
23°C
16°C

Konec kurilne sezone je čas za obračun

Ste bili v letošnji dolgi kurilni sezoni nezadovoljni s stroški ogrevanja? Pečarstvo Megamik ima za vas rešitev.

1. Ogrevanje celotne hiše z lončeno pečjo

Pečarstvo Megamik ima na ogled vzorčno hišo v Pišecah (blizu Brežic oz. Bizeljskega), katero ogreva le toplozračna in akumulacijska lončena peč. Hiša ima 100 m2 neto površine v 2 etažah. Tudi po letošnji dolgi kurilni sezoni stroški ogrevanja niso presegli 300 EUR (cca 4,5 m3 kvalitetnih, suhih drv), kot smo predvideli pred izvedbo lončene peči pred 5 leti.

Toplozračna in akumulacijska peč v prehodnih obdobjih hitro pogreje prostor, v mrzlih zimskih dneh pa zadržuje akumulacijo toplote. Le z enim nalaganjem drv omogoča 12 ur toplote.

Peč je bila ob projektiranju zasnovana tako, da omogoča dobro izgorevanje. Le-to pomeni, da se pepel čisti le 1x mesečno. Tudi čiščenje šipe kurišča je potrebno le enkrat na mesec.

Kaj je toplozračna in akumulacijska peč?

Toplozračna in akumulacijska lončena peč je peč, pri kateri je pretok toplega zraka regulacijsko voden in ustvarja enako toploto po vsem prostoru. Zaradi obloge iz šamotnih pečnic in pozidave s šamotnim materialom pa omogoča oddajanje toplote še dolgo po zaključku kurjenja.

Pečarstvo Megamik nudi izdelavo peči povsem po naročilu. Vsak izdelek, ki ga pečar Boštjan sam projektira glede na želje in potrebe stranke ter prostor, ki je na razpolago, je unikat.

2. Ogrevanje celotne hiše do 200m2 s hibridnim kaminom

Pri stranki je bila pred 2 leti opravljena sanacija kamina z vgradnjo hibridnega kaminskega vložka na vodo. Za ogrevanje 110 m2 bivalne površine in 40 m2 kleti letno porabijo le 750 kg peletk in 5 m3 drv. Pepel iz kurišča čistijo 1x na teden, ravno tako tedensko le obrišejo šipo z vlažno krpo. Stranka pravi, da je kamin več kot izpolnil pričakovanja in ga priporočajo vsem bodočim investitorjem.

Kaj so hibridni kamini?

Hibridni kamini so kamini, katere je možno ogrevati na pelete in drva. Omogoča samodejno prehajanje z drv na pelete. V primeru izpada elektrike kamin lahko zakurite na drva.

Komu so namenjeni hibridni kamini?

Hibridni kamini so namenjeni vsem investitorjem, kateri si želijo kamin, majhne stroške ogrevanja, enostavnost uporabe ter cenovno ugodno kurilno napravo. Hibridni kamini so namenjeni za vse vrste hiš, tudi za nizkoenergijske hiše.

Hibridni kamin omogoča tudi upravljanje na daljavo – preko interneta.

Pečarstvo Megamik priporoča hibridni kamin zaradi avtomatskega delovanja, avtomatske regulacije, tihega delovanja, avtomatskega hlajenja proti pregretju in majhnih stroškov instalacije.

Oglejte si tudi