Brežice

JUTRI
26°C
7°C
TOR.
26°C
8°C
Oceni objavo

Danes zvečer v Brežicah prva nogometna tekma pod novimi žarometi

Kot je dejal , želi občina izboljšati pogoje za vadbo nogometa, s katerim se ukvarja približno 300 otrok in mladih. Ker igra brežiški nogometni klub v 2. nogometni ligi je nova osvetlitev glavnega igrišča izvedena v skladu s standardi, ki veljajo za tekme v 1. in 2. nogometni ligi. V lanskem decembru izvedena razsvetljava omogoča kakovostno osvetlitev tudi za televizijske prenose.

Letos občina nadaljuje z večfazno investicijo posodobitve nogometnega stadiona z izgradnjo pomožnega igrišča z umetno travo in ureditvijo pripadajoče razsvetljave v skupni vrednosti 835.000 evrov (610.000 evrov za igrišče z umetno travo in 225.000 evrov za razsvetljavo). Za investicijo je občina pridobila sofinanciranje v višini 50.000 evrov iz naslova Fundacije za šport.

V letu 2018 je bilo prestavljeno glavno nogometno igrišče z naravno travo in zgrajen avtomatski namakalni sistem ter postavljene lovilne mreže, prenovljene so bile  tudi sanitarije (cca 100.000 evrov). Istočasno je občina pristopila k izdelavi projektne dokumentacije za celovito obnovo kompleksa stadiona (travnate površine). V letu 2019 je občina uredila razsvetljavo glavnega nogometnega igrišča v vrednost cca 495.000 evrov, od tega je pridobila za 150.000 evrov sofinancerskih sredstev od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Nogometne zveze Slovenije.

1/3



Namen posodobitve celotnega kompleksa nogometnega stadiona je učinkovitejša in kakovostnejša priprava igrišča ter s tem izboljšanje pogojev za igro in trening. Z načrtovanimi rednimi vlaganji se  izboljšujejo pogoji za delo tako domačih klubov kot za širše trženje objekta drugim uporabnikom, pri tem pa se zmanjšujejo stroški obratovanja objekta.

Oglejte si tudi