Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

»TOUR OF SLOVENIA 2022«

Kolesarska dirka Po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, ki ga iz leta v leto spremlja več ljudi, tako ob progi kot tudi preko medijev. Gre za vrhunski športni dogodek, kateri se je iz leta v leto nenehno razvijal v organizacijskem in tekmovalnem smislu in kateri vsako leto na slovenske ceste pritegne najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva.

Skozi Občino Braslovče bodo najboljši svetovni kolesarji pripeljali v 3. etapi, in sicer v petek, 17. junija, najprej med 12.30 in 12.48 uro.V tem času se bodo v Letuš pripeljali iz smeri Šmartnega ob Paki in pot nadaljevali proti Mozirju.

Nato se zopet vrnejo v našo občino, med 13.18 in 13.56 uro. Iz občine Vransko bodo k nam pripeljali proti Gomilskem, skozi naselji Šmatevž in Rakovlje, skozi glavni trg Braslovče, proti krožišču Male Braslovče in nato bodo nadaljevali dirko proti občini Prebold.

Na spletni strani dirke https://tourofslovenia.si/sl/etapa/3 si lahko ogledate njeno časovnico, višinski profil in kratek video, ki predstavi 144,6 km dolgo traso. Trasa se vzpne na zahtevna prelaza Lipa (743 m) in Svetina (712 m) ter poteka skozi kraje, ki so tudi predstavljeni na tej spletni strani.

Vljudno vabimo vse, da si kolesarsko dirko ob trasi ogledate, saj gre za redko priložnost, da si vrhunski športni dogodek ogledamo v živo v našem domačem kraju in da skupaj z navijanjem spodbudimo odlične slovenske kolesarje.

V času kolesarske dirke, vas vljudno prosimo za strpnost in potrpežljivost na cestah, saj so predvidene popolne zapore zgoraj omenjene trase, predvidoma eno uro pred prihodom kolesarjev in na upoštevanje navodil organizatorjev dirke, da nebi kakorkoli ovirali tekmovalcev dirke.

Prijazno vabljeni!

Oglejte si tudi