Braslovče

DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Marjanu Vitancu županovo priznanje za dvojni naslov svetovnega prvaka v namiznem tenisu za osebe, obolele za Parkinsovo boleznijo

Občina Braslovče je na pobudo in v sodelovanju z Društvom Trepetlika v petek, 11. novembra, v Domu kulture Braslovče pripravila po mnenju obiskovalcev čudovit, topel in prisrčen dogodek s plemenitim namenom.

Osrednji namen dogodka je bila počastitev izjemnega uspeha občana občine Braslovče, Marjana Vitanca iz Grajske vasi, ki je na 3. svetovnem prvenstvu v Puli v namiznem tenisu za bolnike s Parkinsonovo boleznijo osvojil dvojni naslova svetovnega prvaka; kot samostojni tekmovalec in v dvojici s partnerjem Adrianom Casho iz Malte, ki se je prav tako udeležil dogodka. Marjan Vitanc pa je ob zavidljivem dosežku s strani župana Tomaža Žoharja prejel tudi županovo priznanje.

Uradni del dogodka je potekal v obliki pogovora na zofi in z namenom osveščanja širše javnosti o Parkinsonovi bolezni ter s ciljem motivirati tudi druge bolnike s to boleznijo na območju Savinjske regije k igri namiznega tenisa, saj le-ta zavira napredovanje te neozdravljive bolezni. V prvem delu pogovora o bolezni sami, njenih simptomih, aktivnostih društva, ki je edino tovrstno društvo za svojce in bolnike s to boleznijo, o metodah za izboljšanje življenja in o namiznem tenisu kot eni izmed njih se je Jasmina Roter Jager na zofi pogovarjala s predsednico Društva Trepetlika, Cvetko Likar, z ustanoviteljem PingPongParkins Slovenija, mag. Vinkom Kurentom ter trenerjem namiznega tenisa, Gregorjem Komacem. V drugem sklopu po podelitvi županovega priznanja pa se je moderatorka pogovarjala z županom Tomažem Žoharjem, ki je izrazil globoko hvaležnost in spoštovanje vsem aktivnim na tem področju, vsem, ki se s to boleznijo soočajo, predvsem pa svetovnima prvakoma ter nakazal, da se bo vsekakor zavzemal za morebitne možnosti, da se tudi v občini zagotovijo prostori za igro in da se bo tudi na področju celotne Savinjske regije bolj pristopalo k obravnavi te bolezni.

1/10










Marjan Vitanc in Adrian Casha, partnerja, ki sta z borbeno igro osvojila naslov svetovnega prvaka tudi v dvojicah, sta skozi svoje besede o bolezni, soočanju z njo ter igri namiznega tenisa navdihnila vse zbrane s vsem svojim optimizmom, pozitivizmom in voljo do življenja. Skozi pogovor in dosežke v življenju sporočata svetu, da se je treba odločiti za življenje in da je potrebno izzive sprejemati kot priložnosti. G. Vitanca je s kratkim humornim programom presenetila tudi kolegica iz društva, njihova dobra vila, celoten program pa so popestrili učenci Glasbene šole Rista Savin Žalec na kitarah ter pevci Kvarteta Savinja iz Letuša. Uradnemu delu je sledil simbolni VIP SET namiznega tenisa, ki sta ga odigrala svetovni prvak, Marjan Vitanc, in župan Občine Braslovče, Tomaž Žohar ter svetovna prvaka med seboj, dogodek pa so v prijetnem vzdušju zaključili ob zakuski in druženju.

Oglejte si tudi