Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Braslovške mladinke 3. v državnem prvenstvu

Mladinska ekipa braslovških odbojkaric, ki je zaradi spremenjenih pravil v letošnji sezoni ligo odigrala številčno zelo okrnjena, je z osvojitvijo končnega 3. mesta državnega mladinskega prvenstva dosegla izjemen in nepričakovan uspeh.
Pred sezono, v katero so Braslovčanke kot rečeno vstopile številčno okrnjene, je bil cilj mladinske ekipe uvrstitev med prve štiri ekipe 1. lige vzhod, kar bi vodilo na zaključni turnir osmerice. Že z osvojitvijo 3. mesta po rednem delu lige, so svoj cilj tudi izpolnile.
Na zaključnem turnirju osmerice, ki je potekal 22. in 23. maja v Novi Gorici, pa so svoj letošnji cilj več kot presegle. V soboto so namreč v četrtfinalu premagale ekipo Vitala iz Ljubljane z 2:1 in se uvrstile med štiri najboljše ekipe letošnjega državnega prvenstva.
V nedeljo so se za uvrstitev v finale Braslovčanke pomerile z ekipo Calcita iz Kamnika, ki je dan prej izločila ekipo Šempetra. Kamničanke so bile po pričakovanjih za naše mladinke prehuda ovira. Po porazu z 0:2 so se podale v boj za tretje mesto.
Tekmo za tretje mesto so Braslovčanke, za razliko od svojih nasprotnic, odigrale zelo neobremenjeno in zbrano, kar jim je prineslo nepričakovano, vendar zasluženo zmago nad favorizirano ekipo Nove KBM Branik iz Maribora in končno 3. mesto ter bronasto medaljo.

Igralkam in trenerjema čestitke za dosežen rezultat.

vir: Občina Braslovče, 25.5.2021

Oglejte si tudi