Logo MojaObčina.si

Braslovče

DANES
10°C
-3°C
JUTRI
8°C
6°C
Deli
1078

2. TURNIR JUDA ZA OTROKE

V športni dvorani Braslovče je 10.6.2017 potekal tradicionalni turnir Juda za otroke

10.6.2017 se je v organizaciji Judo kluba Braslovče ter partnerskega Judo kluba Shido iz Celja odvil 2. turnir juda za pokal Braslovč. Na turnirju so sodelovali otroci letnikov od 2013 do 2003, seveda so najmlajši, to je JUDO vrtec ter otroci do starosti 8 let tekmovali po prilagojenih pravilih.

Tekme se je kljub lepemu vremenu, ki je kar klicalo po dejavnostih na prostem, udeležilo več kot 140 otrok iz šestih klubov: Judo kluba Apolon  Hoče, Judo kluba Drava Ptuj, Judo kluba Koper, Judo kluba Žiri, Judo kluba Shido iz Celja ter Judo kluba Braslovče.

Turnir je otvoril župan Občine Braslovče, ki je bila skupaj z donatorji, posebej bi želeli omeniti podjetje AROL d.o.o. iz Ljubljane ter podjetje Kronoterm iz Braslovč, pokrovitelj turnirja. Veseli ga, ker se Braslovče, kjer je do nedavnega prevladovala odbojka, spreminjajo v mesto športa, kjer se kalijo številni mladi športniki v različnih panogah. V Judo klubu Shido, ki je bil ustanovljen leta 2013 ter v Judo klubu Braslovče, se lahko pohvalijo s kar štirimi aktualnimi naslovi državnih prvakinj v kategorijah U8 in U10, od tega sta dve nosilki tega priznanja iz občine Braslovče, dve pa iz občine Tabor.

Tekmovanje je potekalo v športnem duhu, mladi borci so na blazinah pokazali vse svoje znanje in želje po zmagi.

Ekipno je pokal za ekipno prvo mesto prejel Judo klub Shido, drugo mesto je zasedel Judo klub Drava  Ptuj tretje pa Judo klub Apolon Hoče. Judo klub Braslovče je ekipno zasedel četrto mesto.

Ob zaključku so se vsi strinjali, da se ponovno na blazinah srečajo naslednje leto v upanju, da bodo pogum in voljo za udeležbo in borbe zbrali še tudi klubi iz bližnje okolice.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij