Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Obveščanje javnosti 6.8.2023

6. avgusta je bilo na terenu skupno okrog 100 oseb za zaščito in reševanje. Izvajalo se je čiščenje prizadetih območij, črpanje vode in mulja. Pri čiščenju so pomagali tudi številni prostovoljci, za kar se jim iskreno in iz srca zahvaljujemo. V Letušu in Malih Braslovčah je zagotovljena deponija odpadkov, vključno s kontejnerjem za biološke odpadke.

Civilna zaščita je skupaj z aktiviranimi pogodbenimi izvajalci odstranjevala posledice poplav ter prizadetim prebivalcem zagotavljala pitno vodo, prevoznost cest ter delovanje komunalne infrastrukture. Pojavila sta se nova plazova, gozdna cesta na Dobrovljah je neprevozna. V Zgornjih Gorčah, delu Podvrha in delu Letuša je motena oskrba z vodo, zato smo prebivalcem pripeljali pitno vodo. V delu Malih Braslovč je moteno odvajanje in čiščenje odpadnih voda.

Osebam, ki so bile ogrožene v poplavah ter vsem, ki pomagajo v okviru zaščite in reševanja, je bila zagotovljena prehrana v OŠ Braslovče.

Vsem osebam, ki so bile začasno nastanjene v OŠ Braslovče in niso imele druge možnosti, je civilna zaščita zagotovila namestitev.

Do konca dneva smo vsem prebivalcem v Zgornjih Gorčah, Podvrhu in Letušu zagotovili pitno vodo, še vedno je okvara v Levem bregu Letuša, za katero upamo, da bo jutri sanirana.

Občina Braslovče je objavila tudi sklic, kjer se zbirajo sredstva za pomoč prizadetim v poplavi:

TRR:  SI56 0110 0010 0015 181

Sklic: 00 730100-2023

Namen: POMOČ UJMA 2023

Koda namena: CHAR

 Veseli smo ogromnega odziva prostovoljcev do sedaj. HVALA, ker pomagate, HVALA, ker imate ogromno srce, HVALA vsem gasilcem, in drugim, ki sodelujejo v okviru zaščite, reševanja in pomoči, in že tri dni neprestano pomagate in žrtvujete svoj čas.

 

HVALA in ostanite varni.

 

Občina Braslovče

Štab CZ

Oglejte si tudi