Braslovče

DANES
21°C
9°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Naj prostovoljec Občine Braslovče za leto 2023 je Miloš Dernač

Prostovoljstvo ne pozna meja

Župan Tomaž Žohar vsako leto pripravi sprejem društev in prostovoljcev v občini, s katerim želi izkazati spoštovanje in hvaležnost za njihov izjemen doprinos k boljši in lepši skupnosti. Tudi letos je Občina Braslovče v Domu kulture Braslovče 18. aprila pripravila čudovito prireditev, skozi katero so podali sporočilo, da so društva in prostovoljci tisti ljudje, brez katerih preprosto ne gre, ki dajo družbi svoje srce in ime.

Zbrane prostovoljce je uvodoma nagovorila podžupanja Občine Braslovče mag. Urška Hozjan in jim izrazila besede zahvale in pohvale: »Iskreno se vam zahvaljujem v imenu naše skupnosti in Občine Braslovče. Bodite ponosni na to, kar ste dosegli, in vztrajajte v svojem poslanstvu, saj vsako dejanje dobrote, ne glede na to, kako majhno se zdi, pušča neizbrisen pečat v srcih in življenjih ljudi. Hvala.«

Na prireditvi so razglasili in nagradili naj prostovoljca leta 2023, ki je postal Miloš Dernač. Miloš Dernač je eden najbolj aktivnih in prepoznavnih članov PGD Parižlje – Topovlje, član štaba CZ Občine Braslovče, prvi posredovalec in vodja ekipe za reševanje na vodi. V letu 2023 je postal poveljnik GPO Braslovče, ob poplavah v avgustu 2023 pa je bil tudi vodja najbolj obsežne gasilske intervencije v zgodovini občine, ki se je zaradi dobrega vodenja in preudarnosti v kritičnih trenutkih končala brez smrtnih žrtev. Za nesebično, odgovorno in požrtvovalno pomoč ter viden doprinos na področju zaščite in reševanja v minulem letu mu je podžupanja mag. Urška Hozjan, podelila priznanje za naj prostovoljca leta 2023.

1/15















Na javni poziv pa je prispel tudi predlog za še enega izjemnega prostovoljca, ki v občini pušča vidne sledi že vrsto let, Rudija Sedovška. Tudi njemu so se zahvalili za njegovo prostovoljno delo v več društvih in predvsem za njegov nepogrešljiv prispevek k obnovi gradu Žovnek.

Po uradnem delu sta zbrane navdušila odlična in hudomušna glasbenika Jernej Dirnbek in Tone Kregar iz znane slovenske glasbene skupine MI2.


(vir: visitbraslovce.com)

Oglejte si tudi