Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Naužili so se morskega zraka, morja in sonca

Otroke z našega območja smo v Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič peljali kar trikrat po sedem dni v avgustu. Na zadnjem, zdravstvenem, letovanju so bile njihove vzgojiteljice domačinke Liza in Ana Hočevar ter Natja Kapitler, ki so jim pripravile pester animacijski program.

Skupaj je letovalo 46 otrok, starih od 7. do 14. let.  Prvi dan letovanja so jih vzgojiteljice po kosilu razdelile po skupinah in med seboj so se spoznali. Nato so se otroci preizkusili v plavanju, neplavalci so obiskovali plavalni tečaj. Skupinsko so se slikali, šli na izlet z ladjico, imeli različne psihosocialne delavnice za boljše počutje otrok, vodno aerobiko in se kopali v zunanjem bazenu, raziskovali so obalo ter se igrali v vodi.

V prostočasnih delavnicah so mlajši otroci obiskali Čarobni gozdiček, rtiško knjižnico ter si izposodili knjige in revije, imeli so družabne igre: socialno-interaktivne igre, zabavne igre, male rtiške sive celice, lov za skritim zakladom ter pravljične urice za mlajše otroke.

Pri ustvarjalnih delavnicah so izdelovali razglednice in spominke, ustvarjali s kredami, izdelovali zapestnice, poslikavali kamne ter ustvarjali iz naravnih materialov.

V tematskih večernih delavnicah s plesom so imeli spoznavni večer, kino večer, plesni večer z izborom najbolj odštekanega stila, rtič ima talent, našemi svojega vzgojitelja, večer slovenske glasbe ter disko in zaključni večer.

Pri športnih in gibalnih dejavnostih so igrali nogomet, košarko, odbojko na mivki, boj med dvema ognjema, bili so na trim stezi, imeli pohod v Resslov gaj ter pohod do Ankarana, plesno delavnico, talne in štafetne igre, lokostrelstvo, igre na bazenu, turnir v kegljanju ter badminton.

Oglejte si tudi