Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Življenje ob vodi

V četrtek, 7. marca 2024, smo v Občinski knjižnici Braslovče postavili na ogled razstavo Življenje ob vodi. Avtorici Blanko Božič iz Letuša in Barbaro Terglav Svara iz Malih Braslovč je povezala voda. Poplave, ki so pomembno vplivale in hkrati spremenile življenje marsikoga, so pripeljale tudi do novih poznanstev, idej in načrtov. Med njimi je tudi omenjena razstava.

Blanka Božič je svoji izjemni ustvarjalnosti prisluhnila šele v tretjem življenjskem obdobju. Kljub talentu, ki ga je v sebi nosila iz otroštva, ga je začela razvijati in dopolnjevati veliko pozneje. Ustvarja v različnih tehnikah in za njej ljubi akvarel pravi, da gre za vojno avtorja s pigmentom in vodo na papirju. V slikah prevladuje pokrajina. Voda. Svetloba. In akvarel na prefinjen način razkrije njeno občutljivo moč opazovanja. V kiparstvu daje prednost glini in oblikovanju živalskega in figuralnega sveta. Proces modeliranja ji je prinesel mnoga priznanja, certifikate kakovosti in bronasto ter dve zlati paleti. Za svoja likovna dela je prejela številna priznanja, med njimi tudi mednarodna.

Druga ustvarjalka je Barbara Terglav Svara, profesorica razrednega pouka in velika ljubiteljica vizualne umetnosti. Njen repertoar motivov je raznolik, njena slikovna površina pa razgibana. Prevladuje krajina v tehniki akvarela in akrila. Skozi ustvarjanje odkriva sebe in proces lastnega razvoja svoje tankočutnosti in miselne pronicljivosti. Sodeluje v različnih društvih, skupinah, mednarodnih kolonijah in skupinskih razstavah. Za svoja dela je prejela vrsto priznanj, dva certifikata kakovosti Zveze likovnih društev Slovenije, še posebej ponosna pa je na kiparski deli velikega formata, ki sta nastali na EPK Velenje leta 2012 z naslovom Fotograf s prijateljico.

Obe avtorici sta ljubiteljski ustvarjalki, ki ustvarjata za dušo, druženje, preživljanje prostega časa in včasih tudi za pozabo trenutkov.

Razstava bo v času odprtosti knjižnice na ogled do 4. aprila 2024.

Laura Jelen

Oglejte si tudi