Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

SOŽITJE z ljudskim medvedom in medvedom Svetlane Makarovič v Medobčinski splošni knjižnici Žalec

ponedeljek, 28. maj 2018

Varovanci Sožitja, ki prihajajo na pripovedovanje zgodb v žalsko knjižnico z namenom opraviti bralno značko, zamišljeno posebej zanje, so različne starosti. Najstarejša gospa ima petdeset let, najmlajša deklica pa deset oz. enajst let. A vendar so leta nepomembna kategorija, ko nas ujame pravljica. Pravljično vzdušje ne lovi in ujame le otrok, tudi starejši se zapletemo in izginemo z njim. 

Dva medveda sta bila z nami na druženju v maju. Eden je iskal pestunjo za svoje male medvedke, saj ni imel žene, medvedkov pa celo kopico. Drugi je dobil za rojstni dan velik rdeč dežnik in z njim na prvi deževni dan odšel na sprehod v gozd. Medvedu ni vseeno, kdo čuva njegove medvedke, čeprav bi se za vrečo piškotov potrdil marsikdo. Ne prepriča ga krakanje vrane, tuljenje volka, šele zajčka z žgečkljivo dobro voljo povabi k svojim medvedkom. Drugi medved pa pod svoj dežnik v gozdu vzame vse, ki mu pridejo na pot. Lisica se čudi, da se na sončen dan nihče noče družiti z njo. Bi ji moral kdo povedati, da naj drugič tudi ona koga vzame pod dežnik, če jo prosi. 

Poslušali so pravljico Pod medvedovim dežnikom Svetlane Makarovič in rusko ljudsko pravljico Medved išče pestunjo.

11. junija 2018 se bomo ob 17. uri v žalski knjižnici družili zadnjič v tej sezoni. Povabili bomo starše, direktorico knjižnice in še koga, da bo z nami. Najbrž bo luštno, saj smo vadili prizorček, prejeli pa bodo priznanja za aktivno druženje od oktobra 2017 do junija 2018.

Irena Štusej

Oglejte si tudi