Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Nepredvidene poškodbe mostu v Log Čezsoški

Občina Bovec je zaradi poškodb na mostu v Log Čezsoški v skladu s soglasji soglasodajalcev letos pristopila k sanaciji oziroma rekonstrukciji mostu ter razširitvi vozne površine mostu na levi strani brega reke Soče, kar bi omogočalo dostop tudi večjim, predvsem pa intervencijskim vozilom.

Ob pristopu k sanaciji pa je izvajalec del odkril veliko večje statične poškodbe od predvidenih, zato je bilo treba poiskati nove rešitve. Občina Bovec se zaveda pomembnosti mostu, zato je za iskanje najboljše in najhitrejše rešitve angažirala enega najbolj priznanih slovenskih arhitektov in projektantov mostov, ki se lahko pohvali tudi z bogatimi referencami, Metoda Krajnca, dipl. inž. grad. , ki je kljub zasedenosti takoj pristopil k delu. V teh dneh Občina Bovec pričakuje njegovo končno poročilo in predloge, kako pristopiti k usposobitvi omenjenega mostu.

Medtem je izvajalec del moral prenehati z izvajanjem del, za pešce pa je omogočil tudi prehod preko mostu.

Ko bo Občina Bovec prejela poročilo in predloge Metoda Krajnca, dipl. inž. grad., bo o tem obvestila javnost, na Žagi pa bo za prebivalce Loga Čezsoškega in Žage oziroma za vse redne uporabnike mostu organizirana tudi predstavitev nadaljnjega poteka del. Na predstavitvi bo sodeloval tudi Metod Krajnc, dipl. inž. grad..

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi