DANES
25°C
10°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

XXI. Emaus

V soboto, 21. februarja 2015 je Smučarsko društvo Kanin skupaj z domačini Turističnega društva Log pod Mangartom pripravilo tradicionalno prireditev XXI. Emaus 2015 pri Motelu Encijan. Prireditev se je pričela ob 10 uri pred Kulturnim domom Bovec, kjer je potekal zbor udeležencev z godbo na pihala ''GORJE''. Po pozdravnem govoru župana Občine Bovec je sledil odhod na smučišče v Log pod Mangartom.
Srečanja starosvetnih smučarjev se je letos udeležilo 50 udeležencev s spremstvom, ki so se potegovali za pokal Emaus v spustu, 15 pa se jih je udeležilo skokov in se tako borili za pokal TD Log pod Mangartom. Sodelovale so naslednje ekipe: Emaus SD Kanin, Podmeninski gadje, Ta lesen Kropar, Rovtarji Škofja Loka, Veseli Savinjčani, Lok smučka TD Novaki, TD Log pod Mangartom, SK Šenčur, Kamniške grče in Ljubelj Tržič.
Najmlajši udeleženec je bil osemletni Kimi Melihen iz SD Bovec in najstarejši Albin Kordež, letnik 1930, iz društva Ta lesen Kropar.
Po koncu tekmovanja so bili udeleženci vabljeni na kosilo ''Polenta – Frika" ter sir – skuta – pirhi. Po dobrem kosilu pa je sledila še razglasitev rezultatov. Na tekmovanju je zmagala ekipa iz Bočne pod vodstvom Đurđe Bergant, ki predstavlja vaške smučarje s 50 let in več starimi smučmi brez robnikov. 

1/45













































Oglejte si tudi