Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Počitniško vijuganje na Kaninu

23. decembra 2016 so se ponovno zagnale naprave na najvišjem smučišču v Sloveniji. Otvoritev smučišča je pomembno vplivala na turizem v dolini Soče v zimskem času. Sledila je uspešna poletna sezona, v kateri je smučišče postreglo s prvo novostjo, družinsko ferrato Via Prestreljenik, ki je bila zelo obiskana.

Vreme je bilo letos smučišču zelo naklonjeno, saj so prvič v celotni zgodovini smučišča sezono začeli že 10. novembra. Tako je prve tri dni približno 700 smučarjev že uživalo na naravnem visokogorskem snegu in na soncu nad oblaki.

Večina urejenih prog je primerna za bolj izkušene smučarje, vendar se tudi za začetnike najde primeren teren, odločite se lahko pa tudi za skupinski ali individualni tečaj, prilagojen vašim željam. Velja omeniti, da je povezano smuščišče Kanin-Sella Neva pravi raj za vse freeride in turne smučarje, saj ponuja ogromno možnosti za smučanje izven urjenih prog. Predvsem na senčnih pobočjih na italijanski strani  so pogoji za freeride odlični, saj snežna odeja zdrži bolje in dlje. V primeru nepoznavanja terena in razmer ter vsem začetnikom priporočajo najem vodnika.

Na svoj račun pridejo seveda tudi nesmučarji, ki lahko ob skodelici kave ali kosilu v restavraciji Prestreljenik občudujejo čudovito panoramo Alp in celo Jadrana. Pogled s smučišča na morje je izredna redkost in to naredi Kanin poseben. Odličen ambient ponuja tudi »snežna plaža« najvišje ležečega slovenskega bara – Kanin Ski Bum bara, kjer lahko zleknjeni v ležalnik preprosto samo uživate v razgledih. Otrokom je na voljo poseben otroški meni v restavraciji Prestreljenik, razvedrijo pa se lahko v igralnem kotičku.

Na A postaji, ki je vstopna postaja krožno-kabinske žičnice, pa se nahaja okrepčevalnica Kaninske legende,  kjer si lahko vzamete čas za jutranjo kavo pred smuko ali popoldanski  prigrizek pred odhodom domov.

Zavod Sončni Kanin je prevzel v upravljanje tudi avtodomsko postajališče, ki se nahaja na spodnji postaji žičnice. 

. Vse informacije o smučišču (aktualno, dogodki) so objavljene na naši uradni spletni strani www.kanin.si

Oglejte si tudi