Logo MojaObčina.si

Bovec

DANES
11°C
-5°C
JUTRI
5°C
-1°C
Deli
3213

USPEH FOOTGOLF KLUBA POSOČJE BOVEC

Za Footgolf klub Posočje Bovec je bil sobotni zaključek tekmovalne sezone 2017, ki se je odvil na Ptuju, zelo uspešen, saj je postal Denis Mlekuž prvi slovenski državni prvak v Footgolfu, Sanda Lah Kravanja pa zmagovalka med ženskami na Footgolf ligi.

 

V soboto, 21. 10. 2017, se je z državnim prvenstvom in finalom slovenske Footgolf lige zaključila prva tekmovalna sezona Footgolf zveze Slovenije. Prvi državni prvaki so postali: Denis Mlekuž (Bovec) v moški konkurenci in Irena Krajnc (Ptuj) v ženski konkurenci. Pri moških in ženskah je bilo zaradi enakih rezultatov potrebno dodatno razigravanje. Pri ženskah sta se za drugo in tretje mesto pomerili Sanda Lah Kravanja in Tea Obrč. Že po prvi  luknji podaljška si je z udarcem pod parom (birdie) priborila drugo mesto Sanda Lah Kravanja.  Pri moških je bilo še bolj napeto. Za tretje mesto sta v podaljšku igrala Nejc Ogrinc in Sandi Mertelj, za prvo in drugo mesto pa Denis Mlekuž in Ian Emeršič. Boj za tretje mesto si je po prvi luknji podaljška priigral Nejc Ogrinc. Po drugi luknji podaljška pa si je z »birdijem« naslov prvega državnega prvaka priboril Denis Mlekuž. Pri moških nad 45 let se je na drugo mesto uvrstil Aleksander Kravanja. Za footgolf klub Posočje Bovec sta na državnem prvenstvu nastopala še Primož Obrč in Simon Sladič.  Kljub številčni premoči Ptujskega footgolf kluba so se vsi člani bovškega kluba uvrstili med prvo deseterico, kar je odličen rezultat ob dejstvu, da je večina na ptujskem igrišču igrala prvič.

 

Footgolf sezono 2017 je v Bovcu bistveno zaznamoval tudi prvi večji mednarodni turnir v Sloveniji, Odprto prvenstvo Slovenije, ki je štel tudi za European tour. V Bovcu so se v mesecu juniju pomerili najboljši igralci iz 16 držav z vsega sveta. Zmagal je Michael Wilkes z Nizozemske, ki je tudi trenutno vodilni na European tour-u. Med prvo deseterico se je od slovenskih igralcev uspelo uvrstiti le enemu domačinu, in sicer Denisu Mlekužu. 

 

Sezono na Footgolf zvezi Slovenije ocenjujo za uspešno. Izvedli so vsa začrtana tekmovanja in uvedli nov Footgolf portal, ki je osnova za dobro in profesionalno delovanje Footgolf zveze. Kot posebnost lahko omenimo, da smo kot prva zveza uvedli tudi hendicap sistem (stopnja igre), ki bo omogočil večjo motiviranost vseh igralcev, saj izenačuje dobre in manj dobre igralce glede na stopnjo igre.  Sezona na klubskem nivoju še ni zaključena, saj pričakujemo še nekaj tekmovanj in promocij na lokalnih nivojih. V polni pripravi je že sezona 2018, katere cilj bo večja množičnost med domačimi igralci in postavitev močne regionalne lige.

 

Kontakt:

 

footgolfbovec@gmail.comwww.facebook.com/bovecfootgolf/,
tel: 040 466 900 - Aleksander Kravanja

zapisal: ALEKSANDER KRAVANJA

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!