Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

BOVŠKI STAROSVETNI SMUČARJI V WAGRAINU

Starosvetni smučarji »EMAVS« Kanin Bovec so se tudi letos udeležili tekme v avstrijskem mestecu Wagrain, kjer jih vsako leto toplo sprejmejo in pripravijo zanimivo tekmo, ki se je udeležujejo starosvetni smučarji iz več držav.

Tradicionalno srečanje v Wagrainu, nedaleč stran od Salzburga, je vedno zanimivo in podkrepljeno s številnimi udeleženci. Bovški »starosvetniki« se tudi sicer radi udeležujejo številnih tekem po Sloveniji, večkrat pa se podajo tudi po Avstriji, in sicer v Mürzzuschlag, Zell am See,  Ebensee in Wagrain.

Letos so bovške barve in tudi Slovenijo zastopali Kimi Melihen, Franc Čopi, Ivo Ivančič, Mitja Cuder in Edi Terlikar. Ob tem pa so bili tudi zelo uspešni, saj so v Wagrainu med 85 udeleženci pobrali tudi dve medalji. V svoji kategoriji je Franc Čopi zasedel tretje mesto in prejel bronasto medaljo, Mitja Cuder pa je osvojil prvo mesto zlato medaljo.

 »Zelo smo zadovoljni, da se lahko udeležujemo srečanj tudi izven meja Slovenije, in tako na zelo izviren način promoviramo Bovec in Bovško. Sklepamo nova prijateljstva in poglabljamo stara, veliko pa se jih udeleži tudi EMAUS-a  oziroma tekme na Kaninu. Zasluga, da smo se tudi letos lahko udeležili tekme v Wagrainu, gre županu Občine Bovec Valterju Mlekužu, zato smo njemu in Občini zelo hvaležni in se tudi na tem mestu iskreno zahvaljujemo. Upamo, da bomo tudi v prihodnje deležni te pomoči, saj nam skupaj uspeva res dobro promovirati Bovško in ne nazadnje tudi našo smučarsko tradicijo,« je ob vrnitvi v Bovec povedal vodja starosvetnih smučarjev »Emavs« Kanin Bovec Edi Terlikar.

Zapisal: MILAN ŠTULC

 

 

Oglejte si tudi