Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
15°C
JUTRI
29°C
15°C
Oceni objavo

VRTČEVSKI OTROCI IZ VRTCA BOVEC V RIBIŠKI HIŠI

V torek, 21. maja, je bil za Ribiško hišo na Kalu Koritnici prav poseben dan, saj so jo obiskali prav posebni gostje. V sodelovanju Ribiške hiše in Vrtca Bovec so namreč popoldanski čas z dežjem izkoristili vrtčevski otroci oddelkov Mavrice in Škratki ter se preizkusili v čisto pravem ribarjenju. Sicer brez trnkov, temveč z magnetki so lovili ribice v tamkajšnjem umetnem tolmunu in se pri tem neizmerno zabavali. V Ribiški hiši so sicer načrtovali tudi sprehod po učni poti do reke Soče, zaradi slabega vremena pa so bili ta del poučne zabave prisiljeni izpustiti oziroma preložiti v prihodnost. Ana Trnkoczy, ki za Občino Bovec skrbi za dejavnosti v Ribiški hiši, je tako najmlajšim kot tudi njihovim staršem, ki so seveda spremljali sovje otroke, predstavila živelj v naših rekah, načine ribarjenja in seveda vse, kar zraven spada. Dogajanje je budno spremljal tudi župan Občine Bovec, ki se je z veseljem udeležil tako simpatičnega in domiselnega dogodka.

Še pred včerajšnjim dnem so otroci omenjenih oddelkov v Vrtcu Bovec pridno ustvarjali in na prodnike risali različne motive s tematiko naših voda in življa v njih. Prodniki so bili razstavljeni tudi na včerajšnjem dogodku, vendar se tu zgodba s prodniki ne konča. Tudi v prihodnje bodo namreč krasili Ribiško hišo, zamisel Ane Trnkoczy, da jih bodo fotografirali in z motivi izdelali razglednice, pa je nadvse izvirna in izvrstna. Razglednice bodo v prodaji v Ribiški hiši in bodo predvidoma obšle ves svet. Na ta način bo tudi ustvarjalnost vrtčevskih otrok oddelkov Mavrice in Škratki obšla našo zemeljsko oblo.

»Zelo sem ponosen, da imamo Ribiško hišo v polni funkciji in ji tudi s tako izvirnimi zamislimi vdihujemo življenje. Še posebno sem vesel, da so imeli naši otroci priložnost na poseben način spoznavati življenje v naših neokrnjenih vodah in pravila ribolova, saj se ob zabavi tako tudi veliko naučijo. Čestitke Ani in vzgojiteljicam vrtca za izvirno zamisel ter otrokom za pridno ustvarjanje. Prepričan sem, da bodo tudi razglednice svojevrstna promocija za našo Bovško. Izkoristim pa tudi priložnost, da v Ribiško hišo povabim tudi otroke iz drugih slovenskih vrtcev in morda učence osnovnih šol, saj se lahko v naši Ribiški hiši res veliko naučijo,« je ob včerajšnjem dogodku zadovoljno povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Oglejte si tudi