Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
28°C
10°C
Oceni objavo

Valeta na Osnovni šoli Bovec

15. 6. 2023, so na Osnovni šoli Bovec pripravili valeto. Z veseljem se je dogodka udeležil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Ob županu je bil na dogodku prisoten tudi podžupan Občine Bovec Erik Cuder. Program so pripravili devetošolci in Ga v celoti tudi izpeljali. Najprej je vse pozdravila ravnateljica OŠ Bovec Denise Šuler Rutar, ki je v kratkem povzela dejavnosti in aktivnosti devetošolcev, s katerimi so ob rednem učenju OŠ Bovec predstavljali tudi navzven:

»Dosegli ste izjemne rezultate. Posebej izstopa vaša srčnost in velikodušnost, ki ste jo razvili do sošolcev in do vseh zaposlenih na šoli. Tudi sama sem vas kot učiteljica začutila kot sposobne, vsestranske in iznajdljive, velikokrat pa ste me presenetili tudi s svojo igrivostjo in sproščenostjo. V prihodnosti bo življenje pred vas postavilo številne nove izzive. Sprejemati boste morali tudi težke odločitve. Prepričana sem, da jih boste uspešno prebrodili. Upam, da ste si za nadaljevanja šolanja izbrali pravi smer in šolo, ki vam bo omogočila napredovanje v skladu z vašimi pričakovanji. Ostanite močni in vztrajni. Zaupajte vase in v svoje sposobnosti. Kot je napisal Tone Pavček: Za vas je to življenje edino, enkratno in neponovljivo. Vaše je, da iz njega naredite vse kar je v dobrem mogoče. Ob tej priložnosti se zahvaljujem razredniku Slavku, vsem učiteljem in tehničnemu osebju, da smo generacijo 2008 pripeljali uspešno do konca devetletke. Dragi učenci, pogrešali bomo prav vsakega izmed vas! Srečno!«

Na prizorišče so prikorakali vsi devetošolci in seveda odplesali četvorko. Nato so se zahvalili vsakemu učitelju in učiteljici in tehničnemu osebju posebej.

Podelili so spričevala in posamezna priznanja, pri čemer je sodeloval tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je devetošolce tudi nagovoril:

»Čestitam vsem, učiteljem in učencem, danes pa je za vas, dragi učenci, poseben dan. Odhajate novim izzivom naproti in življenje bo od zdaj naprej drugačno. Vam pa polagam na srce nekaj, kar je tudi moje življenjsko vodilo: Nikoli ne obupajte! Ko se vam zaprejo ena vrata, se vam bodo odprla druga. Zato bodite vztrajni. Zame ste vi posebna generacija, saj sem vas spremljal vseh devet let. Pozdravil sem vas kot majhne prvošolčke, zdaj pa ste zrasli v zrele fante in dekleta, zato sem vesel, da vam lahko zaželim vse najboljše na vaših novih poteh in življenjskih izkušnjah!«

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi