Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
PON.
27°C
7°C
Oceni objavo

Občni zbor društva GRS Bovec

V soboto, 8. 4., so v sejni sobi GRS Bovec izvedli Občni zbor Društva GRS Bovec. Dogodka se je udeležil tudi podžupan Občine Bovec Erik Cuder.

V Uvodu so se z minuto molka najprej spomnili v zadnjem letu preminulih dveh članov Društva GRS Bovec, Borisa Simčiča in Aleksandra Tapaja.

Ob aktivnih članih in veteranih bovške GRS se je dogodka udeležilo tudi nekaj gostov iz sosednjih GRS, župan Občine Kobarid Marko Matajurc, komandir PP Bovec Damijan Žagar, poveljnik OŠ CZ Bovec Edi Melinc in podžupan Občine Bovec Erik Cuder.

Po uvodnih pozdravih so najprej izvolili delovno predsedstvo in nato predstavili letna poročila, začenši sporočilom načelnika Društva GRS Bovec Jureta Črniča. Poročilo izkazuje izjemno veliko aktivnosti, ki so jih izvedli v minulem letu. Po številu intervencij so na slovenski ravni v samem vrhu, veliko časa pa so namenili tudi usposabljanju. Sodelovali so tudi pri številnih skupnih vajah z drugimi društvi Zaščite in reševanja. V svojem poročilu je načelnik večkrat izpostavil odlično sodelovanje z Občino Bovec in županom Valterjem Mlekužem ter za to izrazil veliko zahvalo.

Med drugimi je zbrane nagovoril tudi podžupan Občine Bovec Erik Cuder, ki je najprej opravičil odsotnost župana Valterja Mlekuža in se v imenu Občine Bovec zahvalil za povabilo:

»Na povabilo smo se z veseljem odzvali. Vse te številke, ki ste jih navedli v poročilih, so zelo zgovorne in ogromno povedo. Človek ostane brez besed. Svetujem, da vaša poročila objavite tudi na portalu, da bodo vsi prebivalci naše občine vedeli, kako izjemne rezultate dosegate. Ljudje vam zaupajo in vsi smo vam zelo hvaležni. Marsikdo se niti ne zaveda, koliko tvegate, ko rešujete življenja drugih. To so vrednote, ki jih ne smemo zanemariti. Lahko se le vam le iskreno zahvalimo za vašo požrtvovalnost in predanost, ki ju ob intervencijah nudite našim občanom in turistom. Lahko ste ponosni nase in na svoje delo, saj opažam, da dobro sodelujete, se spoštujete in si ne nazadnje zaupate. Pohvaliti moram tudi vaš zgodovinski kotiček, ki je res prekrasen. Gotovo je bilo tudi vanj vloženega veliko truda in prostega časa. Zaključujem pa s tremi besedami: HVALA, KER STE!«

 Seveda je bilo po uradnem delu večera veliko priložnosti za izmenjavo mnenj, obujanje spominov in tkanje novih izzivov za prihodnost.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

vir: obcina.bovec.si


Oglejte si tudi