Bovec

DANES
24°C
12°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva GRS Bovec

V petek, 22. 3., je Društvo gorske reševalne službe Bovec v svojih prostorih Doma CZ Bovec izvedlo Občni zbor. Med drugimi so se ga udeležili tudi podžupan Občine Bovec Erik Cuder, župan Občine Kobarid Marko Matajurc, predsednik GRZS dr. Gregor Dolinar in kolegi iz sosednjih Društev GRS. Po ustaljeni praksi so najprej izvolili delovno predsedstvo, sledila pa so poročila. Prvo je podal načelnik Društva GRS Bovec Jure Črnič, iz njegovega poročila pa je izhajalo izjemno število vseh posredovanj. Izpostavil je tudi dejstvo, da so kar prevečkrat posredovali ob nesrečah, ki to sploh niso bile, saj so reševali nepoškodovane ljudi, ki so obtičali zgolj zaradi neprimerne obutve. Njihovo delo je v imenu Občine Bovec pohvalil in se jim zahvalil za povabilo podžupan Erik Cuder. Že v uvodnih besedah je poudaril, da je ob poslušanju poročil o njihovem delu dobil občutek, da je poslušal opis akcijskega filma.

Cuder se je dotaknil tudi presenetljivo velikega števila intervencij, ki so jih člani Društva GRS Bovec opravili v minulem letu, hkrati pa najdejo čas za delo z mladimi in za redno usposabljanje:

»Toliko intervencij in podvigov, ki jih opravljate, je res na meji nemogočega. S svojim znanjem in angažiranostjo postavljate meje res visoko. Zelo me veseli, da delate z mladimi, saj je to pravilna in nujna naložba za prihodnost delovanja GRS. Usposabljanje, ki ga omenjate v poročilih, je izredno pomemben element v današnjem življenju, saj je res nujno slediti vsem napredkom. Samo tako lahko delujete-delujemo na najvišji ravni. Lahko smo samo srečni, da imamo na Bovškem take ljudi, ki ste kot prostovoljci vedno pripravljeni nesebično pomagati in tvegati lastna življenja za nudenje pomoči drugim, ne glede na čas, vremenske razmere in zahtevnost terena. V naši Občini Ste zelo pomembna struktura, zato sem prepričan, da bo naše sodelovanje tudi v prihodnosti stalo na trdnih tleh. Vem, da ste pri županu vedno dobrodošli in da se zavzema narediti vse, kar je v njegovi moči in pristojnosti Občine, da bi čim bolj konkretno pomagal. Županova vrata so za vas zato vedno odprta. Ker se počasi približuje poletna sezona, ko se poveča vseh vrst obiskovalcev tako v gorah kot na rekah, vam želim čim manj intervencij, kar pa je najbolj pomembno, varen korak in po vseh intervencijah srečno vrnitev domov.«

1/7







Načelnik Društva GRS Bovec Jure Črnič tudi sicer rad poudari, da Občina Bovec zgledno skrbi za vse strukture zaščite in reševanja, pri tem pa izpostavi tudi njihove prostore za delovanje znotraj Doma CZ Bovec, ki jim v Sloveniji menda ni para.

Oglejte si tudi