Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

UČENCI IZ PULJA ZAKLJUČILI POČITNICE V BOVCU

Od torka do sobote prejšnjega tedna je 24 učencev iz Pulja med bivanjem na Bovškem uživalo v raznih aktivnostih in ekskurzijah, čeprav jim vreme ni bilo ravno naklonjeno pa so vendarle doživeli veliko lepega.

24 učencev četrtega in petega razreda in tri spremljevalce iz Pulja so na svoje domove sprejeli starši vrstniških otrok z Bovškega, ob prihodu pa jih je pozdravil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž. To je bila že druga izmenjava otrok med Občinama Pulj in Bovec in je plod tesnega sodelovanja med županoma Bovca in Pulja Valterjem Mlekužem in Borisom Miletićem.

Puljski učenci so že prvi dan na mestu, kjer je v padalski nesreči življenje izgubila njihova mlada someščanka Marina, prižgali svečko. Povedali so jim, da je prav ta nesreča zbližala oba župan in od takrat naprej poteka tudi izmenjava bovških in puljskih otrok. Obiskali so rudnik v Rablju, kar je bila zanje izjemno vzburljiva izkušnja, odšli so na sprehod po dolini Trente in spoznali dr. Juliusa Kugyja ter neskončne lepote naše smaragdne lepotice Soče, spoznali so sirarstvo na Bovškem in pravo bovško ovco, pomerili so se v zanimivih športnih disciplinah in se zadnjega dne popeljali pod Prestreljenik, kjer so uživali v zimski idili.

Ob koncu srečanja je bovški župan Valter Mlekuž izrazil prepričanje, da so na Bovškem tudi letos uživali, kar je edino, kar si oba župana zares želita.

 »Upam, da s seboj odnašajo lepe spomine pri nas preživetega tedna. Zahvaljujem se ravnatelju OŠ Bovec Iztoku Kendi in učiteljem-mentorjem, ki so jih spremljali, seveda pa gre moja zahvala tudi vsem bovškim družinam, ki so puljske učence sprejele medse, kot bi bili njihovi otroci. Tudi naši otroci so lani na morju doživeli odličen sprejem in pestro morsko dogodivščino. Prepričan sem, da bo tudi letos tako, hkrati pa sem nadvse vesel, da je moje sodelovanje s puljskim županom najino osnovno zamisel pripeljalo tudi do uspešnih realizacij,« je po končanem bivanju na Bovškem povedal Mlekuž.

Bovški učenci bodo odšli na izmenjavo predvidoma junija letos.

zapisal: MILAN ŠTULC

foto: ARHIV OŠ BOVEC

Oglejte si tudi